Egy góllal győzött Győrben a női kéziválogatott

Vágólapra másolva!
2024.07.13. 16:15
Fotó: Török Attila
Női kézilabda-válogatottunk 28–27-re megverte Győrben Szlovéniát felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat az olimpia előtti utolsó mérkőzését Németországban játssza, 19-én.

 

NŐI KÉZILABDA
Olimpiai felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szlovénia 28–27 (17–11)
Győr, 4200 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 7, VÁMOS P. 4, Papp N. 2, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 3 (2), Szöllősi-Schatzl 3. Csere: Albek 2, Debreczeni-Klivinyi 1, Simon P. 2, Pásztor N., Bordás, Márton G. 3, Kácsor. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SZLOVÉNIA: Pandzic – Markovic, GROS 6 (1), Stanko 3, Ljepoja 2, Omoregie 4, Mavsar 5 (2). Csere: VOJNOVIC (kapus), Spreitzer, Klemencic, Svetik 2, A. Abina 2, E. Abina 2, Cernigoj 1. Szövetségi kapitány: Dragan Adzics
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–0. 9. p.: 6–4. 16. p.: 13–4. 21. p.: 15–6. 25. p.: 15–9. 35. p.: 17–14. 40. p.: 20–15. 44. p.: 20–17. 49. p.: 22–19. 53. p.: 24–21. 58. p.: 27–25
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Az első negyed óra rendben volt, úgy játszottunk, ahogyan a hétközi, szlovéniai edzőmérkőzésen, amikor reggeli meccsen tíz góllal nyertünk. A cserék után viszont most megtört a lendületünk, nagyon sok kapufát lőttünk. Nem a koncentrációval volt gond, hanem inkább azzal, hogy túlságosan precízek akartunk lenni a lövéseknél, aztán amikor nem mentek be a kísérletek, ez rányomta a bélyegét a magabiztosságra is. Bízom benne, hogy a jövő heti németországi utolsó felkészülési találkozón azt a játékot mutatjuk, amelyet a szlovénok elleni első edzőmérkőzésen.

Páros mérkőzésen fogadta Magyarország Szlovéniát Győrben: először női válogatottunk csapott össze délnyugati szomszédunkkal, ezt követte a férfiak találkozója (29–25).

Golovin Vlagyimir együttese kedden már megmérkőzött a szlovénokkal: az olimpiai meccsritmusra való felkészülés céljából reggel 9-kor kezdődött, nem hivatalos meccsen a mieink nyertek tíz találattal.

Szombaton eljött az idő, hogy élesben is bizonyítson a magyar női csapat, amely jól kezdett, hamar három gólos előnybe került, majd 7–4 után kiváló játékkal 13–4-re elhúzott – a szlovénok ekkor több mint hét percig nem vették be a mieink kapuját. A játékrész második felében elkezdtek zárkózni a vendégek, de így is magabiztos, 17–11-es hazai előnnyel zárult az első félidő.

 

A szünet után remekül kezdett Szlovénia, a Győri Audi ETO-tól idén nyáron a Krim Ljubljanához visszatérő Ana Gros duplázott, majd a volt siófoki Tamara Mavsar is betalált. Érződött a zavarodottság a mieinken, Golovin erre válaszul időt kért. A gyors megbeszélést előbb kettő és fél perc gólcsend, majd két Győri-Lukács Viktória-gól követte. 

A félidő nagy része állandó magyar előny mellett is igen szorosan alakult. Mindkét csapat játékát tarkították technikai hibák és a kapufák magas száma is szembetűnő volt.

A meccset végül egy góllal nyerték a mieink, az utolsó felkészülési mérkőzésünk Németország ellen következik, június 19-én.

„Ez volt a legkeményebb hetem eddig a felkészülés során. Nyilvánvalóan szoknunk kell ezt a ritmust. A mai mérkőzés egy állóképességi edzéssel ért fel. Nagy volt az iram és a csarnokban is »jó« idő volt. Az első félidőben nagy előnybe kerültünk – ezt meg kell tudnunk tartani, nem szabad az öltözőben maradnunk. Időnként szellős volt a védekezésünk, emellett a továbbiakban türelmesebben kell támadnunk, nem szabad elszórnunk a labdákat, kapura törően kell játszanunk. Összességében pozitívan látom a mérkőzést, amiből tudunk építkezni”  – értékelt a mérkőzést követően Füzi-Tóvizi Petra, a magyar válogatott beállója. 

A nyilatkozat folytatását itt olvashatja!

Füzi-Tóvizi Petra: Nem szabad az öltözőben maradnunk

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT PÁRIZSI OLIMPIÁRA UTAZÓ KERETE
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Metz Handball, francia)*
Jobbszélső: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler – július 1-jétől Metz Handball, francia), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria) 
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác – kölcsönben, július 1-jétől FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Neptunes de Nantes, francia)*
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác – július 1-jétől Thüringer HC, német), KÁCSOR Gréta (DVSC Schaeffler – július 1-jétől CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román)*
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO – július 1-jétől Moyra-Budaörs) 

* tartalékok
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Július 19., Németország, Stuttgart
19.45: Németország–Magyarország

A NŐI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ OLIMPIÁN
Csoportmérkőzések (Párizs)
Július 25., 19.00: Magyarország–Franciaország
Július 28., 9.00: Magyarország–Brazília
Július 30., 16.00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., 14.00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., 9.00: Magyarország–Hollandia
A csoportból az első négy folytathatja a negyeddöntőben. 

Az olimpia további programja (Lille)
Augusztus 6.: negyeddöntők
Augusztus 8.: elődöntők 
Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő
Az olimpia csoportmérkőzéseit Párizsban, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a helyosztókat Lille-ben játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik