Női kézi Eb: az EHF elégedett a debreceni helyszínnel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 18:53
Fontos pontjához érkezik szerdán a magyar női kézilabda-válogatott felkészülése, miután a lányok a hét közepén „belakják” a decemberi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínét, a debreceni Főnix Csarnokot – hangzott el a szervezőbizottság keddi, cívisvárosi sajtótájékoztatóján. A magyar együttes Németh András szövetségi kapitány vezetésével hétfőn kezdte a közvetlen felkészülést, amelynek fontos része a szerdán 17.15-kor kezdődő, Románia elleni edzőmérkőzés.

A Debreceni Sportcentrum ügyvezetője, Becsky András a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy másodszor adhat otthont a város női kontinenstornának – írja a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.

„Nagyon nagy öröm, hogy tíz év után ismét Eb-nek leszünk házigazdái – mondta Becsky András. – Reméljük, hogy a sporttörténelem ismétli önmagát, ahogy a jelek erre mutatnak. Például akkor is a románok ellen játszottunk felkészülési mérkőzést a Főnixben és a norvégok 2004-ben is itt szerepeltek. A magyar válogatott pedig végül bronzérmes lett. A Debreceni Sportcentrum munkatársai látják el a helyszíni szervezőbizottsági feladatokat, szeptembertől pedig felgyorsultak a folyamatok. Megkezdődött az önkéntesek toborzása is, már most mintegy kétszázan szeretnének velünk dolgozni. A sportvezető hozzátette, hogy szerdán fontos mérkőzés vár a magyar lányokra, egyben köszönetet mondott azért, hogy Debrecen újra kontinenstornát rendezhet.”

A 100 nap volt a szervezés egyik olyan sarokpontja, ahonnan beindíthatták kampányukat – erről az Eb szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója, Marczinka Zoltán beszélt kedden.

„A budapesti Hősök terén álló visszaszámláló óra felhívja a szurkolók figyelmét, minket pedig munkára ösztökél. Az EHF feszes tempót diktál, az ő tempójukat követjük, és reméljük, hogy megfelelünk majd az elvárásaiknak. Készül a reklámfilmünk, illetve október 9-én egy klubkoncerten bemutatjuk az Eb hivatalos dalát, amelyet a New Level Empire szerzett és ad elő – ajánlotta a hivatalos dalt a jelenlévők figyelmébe Marczinka Zoltán. A szervezőbizottság vezetője egyben bemutatta a debreceni sajtó munkatársainak az Eb hivatalos labdáját, amelyet ünnepélyesen át is adott a helyi szervezőknek, majd szót ejtett a jegyértékesítésről is. – Öt hónappal az Eb előtt indult a jegyértékesítés, remélhetőleg minél többen vesznek elővételben, a debreceni csoportkörben szeretnénk minél több kézilabdázónak is lehetőséget nyújtani, hogy élőben láthassák ezeket a kiváló játékosokat. Elindult egy szurkolói oldal is, amely talán kicsit közvetlenebbül, talán többet ad, mint a hivatalos felületek, fogadjátok szeretettel a kezilabdaszeretlek.hu oldalt – zárta a sportvezető.

A sajtótájékoztató résztvevői kitértek arra is, hogy az EHF nagyon elégedett volt a debreceni helyszínnel, a szállodákkal és a Főnix csarnokkal is.

„Sikeresen zártuk a delegációvezetők konferenciáját. Tíz év után akár le is porolhatnánk a forgatókönyvet, de természetesen előrébb kell lépünk, hiszen a világ megy előre. A szállást illetően a csapatok minden igényt kielégítő helyszínen lesznek, ahonnan könnyen megközelíthető a csarnok, amelyben lesznek technikai változtatások. Ha jól tudom, több ezer jegy már elkelt, és azon dolgozunk, hogy ez a szám tovább nőjön – mondta a debreceni helyszínigazgató, Makray Balázs, aki hangsúlyozta, Debrecenben az emberek szeretik a kézilabdát, szívesen jönnek mérkőzésre és még kötődésük is van Németh András szövetségi kapitány segítője, Köstner Vilmos, valamint Kiss Éva révén, aki Debrecenben nevelkedett.

A román csapat kedd délután érkezik Debrecenbe, és 18 órakor tréningezik a Főnix Csarnokban. A magyarok a meccs napján, szerdán utaznak a cívisvárosba a felkészülési meccsre. Jegyek a szokott helyeken és a meccsnapon a helyszínen is kaphatóak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik