U20-as női kézi-vb: Kurucz valószínűleg játszhat szerdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 19:29
A szlovénok elleni nyolcaddöntőn bokasérülést szenvedő Kurucz Ivett valószínűleg pályára léphet a németekkel szembeni negyeddöntőn a Horvátországban zajló U20-as női kézilabda-vb-n.

„Szerencsére a mérkőzés másnapján a saját lábán jött le reggelizni, a várthoz képest kevésbé dagadt be a bokája, nincs szalagszakadás – nyilatkozta Hajdu János szövetségi edző Kurucz Ivettről a Magyar Kézilabda-szövetség honlapjának. – A keddi edzést kihagyja, meglátjuk, milyen állapotban lesz a németek elleni meccs napjára. Kilencven százalék esélyt látok rá, hogy ott legyen a negyeddöntőn, és ha nem is a teljes mérkőzés alatt, de bizonyos szakaszokban tudjon segíteni a csapatnak.”

A magyar csapat eddig mindegyik mérkőzését megnyerte a vb-n, de a németek is csak a dánok elleni csoportmérkőzésüket veszítették el (egy góllal), a nyolcaddöntőben 27–24-re győztek Norvégia ellen.

„A német és a norvég együttes hasonló stílusban játszik – folytatta Hajdu János. – Negyedórával a két csapat nyolcaddöntőjének vége előtt két góllal a skandinávok vezettek, ám ekkortól kezdve voltaképpen saját magukat verték meg, hat–egyes sorozattal fordítottak a németek. Belső hármasuk rendkívül hatékony, a balátlövőjük, Xenia Smits erős, képzett játékos, őt a norvégok követő emberfogással próbálták meg hatástalanítani, sikertelenül. Az irányítójuk, Wahle magas játékos, míg a jobbátlövőjük, a balkezes Rode szintén nehezen megfogható kézilabdázó. Két beállójuk közül az egyik, Seidel mozgékony, gyors, míg Namat ügyesen zár. Természetesen nem verhetetlen a német együttes, a dánok egy góllal legyőzték őket, de az biztos, hogy csak fegyelmezett játékkal, eksztázisban játszva tudunk az elődöntőbe jutni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik