Férfi kézi: ezért mondott nemet a Csurgó az EHF-kupára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 16:34
Mint korábban beszámoltunk róla, a Csurgó és a B.Braun Gyöngyös sem vállalta az indulást a férfi kézilabda EHF-kupában, előbbi hivatalos honlapján közölt indoklásában szakmai és pénzügyi okokkal magyarázta a döntést.

„Döntésünknek három oka is van, melyek közül az első és legfontosabb, hogy az indulási jogot a pályán nem vívtuk ki, így azt nem is érdemeljük meg.

A második ok anyagi megfontoláson alapszik. Az elmúlt – a vártnál talán sikeresebb – nemzetközi szereplésünk során sem a honi, sem pedig a nemzetközi szövetségtől nem kaptunk semmilyen támogatást, így lényegében semmilyen pluszbevételünk nem keletkezett, szemben a jóval magasabb, néha talán indokolatlan pluszköltségekkel.

Elhatározásunk harmadik oka a 2014–2015-ös bajnokság lebonyolítási rendjével köthető össze, melynél az alapszakasznak gyakorlatilag nincs tétje. Ez számunkra lehetőséget ad arra, hogy elkezdjünk dolgozni egy új csapat, illetve koncepció kialakításán, mely esetén rendkívül tehetséges fiataljaink is szerepet kaphatnak a felnőttmezőnyben.

Természetesen megértjük szurkolóink csalódottságát, ám bízunk abban, hogy támogatásukkal a következő idényt követően mind a pályán elért eredmény, mind pedig a külső források kiszélesítése lehetővé teszi, hogy egy év szünet után ismét visszakerüljünk a nemzetközi kézilabda vérkeringésébe” – idézi Erdélyi Péter ügyvezető igazgatót a cskk.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik