Szamoránsky: Muszáj volt visszaállnom!

Vágólapra másolva!
2011.05.10. 10:17
null
Szamoránsky hat góllal járult hozzá csapata ötgólos sikeréhez (Fotó: Korponai Tamás)
Orrba rúghatják, gyepálhatják egész meccsen, de egy biztos: Szamoránsky Piroska utolsó leheletéig küzd csapatáért. Nem történt ez másképp a KEK-döntő első meccsén sem az Alicante ellen (34–29) a dabasi sportcsarnokban. A csupa szív beállós hat gólt lőtt, csapattársai közül pedig Trufán Noémit dicsérte leginkább.

 

– Hogy van az orra?
– Köszönöm, jól. Nagyon megijedtem az ütközésnél, egyből éreztem, hogy vérzik.

– Csúnya jelenet volt, annyi szent. Belülről hogy érezte, kizárható, hogy direkt érkezett a kapus úgy, ahogyan?
– Nem éreztem semmi szándékosságot, ha erre gondol, szerintem csak a kezem mozgását igyekezett lekövetni, és aztán oda is jött elnézést kérni, úgyhogy nem hinném, hogy meg akart volna rúgni.

– Akárhogy is, Szamoránsky Piroskát nem lehet ennyivel elintézni.
– Muszáj volt visszaállnom! Bennem volt, hogy ha már idáig eljutottunk, nem sérülhetek meg a KEK-döntőben, mindenképp szerettem volna folytatni a játékot. A szünetben volt idő kezelni a sérülést, amelyet kitisztítottak és jegeltek. Gézzel az orromban tértem vissza, mert később is vérzett még, de nem zavart a légzésben és a játékban. Látom, szörnyülködik, de ilyen a kézilabda, benne vannak az efféle balesetek.

Szamoránsky vérző orral is játékra jelentkezett
Szamoránsky vérző orral is játékra jelentkezett

– Többen említették a lefújás után, hogy nyerhettek volna több góllal is. Min múlt, hogy öt találat maradt meg az előnyükből?
– Amikor hét-nyolc góllal is vezettünk, hibáztunk, eladtuk a labdát, az ellenfél pedig kegyetlenül kihasználta a kínálkozó lehetőségeket. Ezt Alicantéban nem engedhetjük meg magunknak! Vissza kell szorítanunk továbbá a spanyolok átlövőjátékát, különös tekintettel Isabel Ortunóra. Feljebb kell tolnunk a védekezést, többet kell faultolnunk, ütköznünk, és akkor talán elmegy a kedve a próbálkozástól. Miriam de Sousára is figyelnünk kell, aki vasárnap akkor talált magára kissé, amikor tudatosult benne, mire készültünk ellene.

– Itthon mi volt a legfontosabb, ami a Fradi oldalára billentette a mérleg nyelvét?

– Ki kell emelni a szurkolóinkat, akiknek nagyon köszönjük, hogy Dabasra is követtek minket. Ilyen hangulatban remek érzés kézilabdázni, és a hullámvölgyeinket is könnyebben vészeltük át segítségükkel. A másik kulcsfontosságú tényező Trufán Noémi játéka volt. Tényleg kevesebb játéklehetőséget kap mostanában, úgyhogy le a kalappal, hogy ilyen hőfokú mérkőzésen csereként beállva így tudott játszani. Nem úgy készültünk, hogy balkezes átlövővel állunk föl a meccs nagy részében, de miután Zácsik Szandrára külön kijöttek, sokkal hatékonyabban támadhattunk így.

A SZAMORÁNSKY PIROSKÁVAL KÉSZÜLT INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK EL!

kerdes=Ön szerint az FTC képes lesz megőrizni ötgólos előnyét Alicantéban:|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

NŐI KÉZILABDA KEK
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–C. B. MAR ALICANTE (spanyol) 34–29 (14–12)
Dabas, 2400 néző. V: Guszko, Repkin (fehéroroszok)
FTC: Pastrovics – KOVACSICZ 6, SZAMORÁNSKY P. 6, Tomori, Zácsik 5 (1), Szucsánszki 6 (1), Szádvári 3. Csere: Abramovics (kapus), TRUFÁN 7, Balogh Barbara, Szamoránsky A. 1
ALICANTE: Pradel – Tobiasen 3, ISABEL ORTUNO 14 (5), Del Castillo 2, Craciun 1, DE SOUSA 4, Jovovics 3. Csere: Sanz (kapus), Barrios, Nunez 2, Bernataviciuté
Az eredmény alakulása. 1. p.: 0–1. 3. p.: 3–1. 15. p.: 6–7. 22. p.: 12–10. 29. p.: 17–11. 34. p.: 20–15. 37. p.: 20–18. 42. p.: 24–20. 53. p.: 33–25. 59. p.: 33–29
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik