Idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Galati a Lokival szemben

Vágólapra másolva!
2009.02.14. 11:54
A hazai pályán elért 34–29-es győzelem után a Debrecen 29–24-es vereséget szenvedett a női kézilabda KEK-nyolcaddöntőben a román Otelul Galati ellen, így idegenben lőtt több góllal a Galati jutott tovább. A visszavágó hihetetlen izgalmakat hozott, a románok fél perccel a vége előtt dobták a továbbjutást jelentő góljukat, míg Szrnka Hortenzia csak kapufáig jutott az utolsó támadásnál.
Bognár Barbarára ezúttal sem lehetett panasz
Fotó: Czeglédi Zsolt (archív)
Bognár Barbarára ezúttal sem lehetett panasz
Bognár Barbarára ezúttal sem lehetett panasz
Fotó: Czeglédi Zsolt (archív)
Bognár Barbarára ezúttal sem lehetett panasz

Ötgólos előnnyel érkezett a visszavágóra a Loki (a hazai találkozón 34–29-re nyert), így kőkemény meccs várt rá, főleg úgy, hogy sérülése miatt ezúttal sem szerepelhetett Lucia Uhraková és Soós Viktória.

A zsúfolásig megtelt csarnokban a Marian Cozma emlékére tartott egyperces gyászszünet után a hazaiak alaposan bekezdtek, három perc után már 3–0-ra vezettek. A vendégek részéről Bognár Barbara köszönt be először, de a DVSC védekezése továbbra sem volt az igazi, Pastrovics Melinda nemigen találkozott a labdával, így az első tíz perc után 8–4 volt az állás, azaz már csak egy gól maradt az előnyből.

Fel kellett tehát javulnia a vendégek játékának, és szerencsére így is történt, néhány indítás után lőtt góllal és Bognár büntetőből elért találataival sikerült közelebb jönni a románokhoz, és ezután a szünetig két-három gól volt a különbség a csapatok között. Félidőben 15–13-ra vezetett a Galati.

A második játékrészt, miként mint az elsőt, a hazaiak kezdték jobban, és a 34. percben 18–13-nál ledolgozták hátrányukat, és már ők álltak továbbjutásra. A debreceniek a hatodik percben találtak be először a szünetet követően, rosszul állt tehát a magyar csapat szénája. Hat gól is volt már a románok előnye, ekkor azonban ismét összekapta magát Bakó Botond együttese, és sikerült felzárkóznia három gólra.

Az utolsó tíz percet 24–21-es állásról kezdték a felek, teljesen nyílt volt tehát a továbbjutás kérdése.

A Lokinak többször is megvolt a lehetősége, hogy még közelebb kerüljön ellenfeléhez, a helyzetek azonban kimaradtak. Nem úgy a másik oldalon, így az 53. minutumban összesítésben ismét az Otelul volt a nyerő (26–21).

Hihetetlen izgalmakat hozott a végjáték, hatgólos előnynél támadhattak a hazaiak, de rontottak, és Tatjana Sinkarenkó góljával újra a hajdúságiak felé billent a mérleg nyelve (27–23). Az már biztos volt, hogy ötgólos román győzelemnél a Galati örülhetne idegenben lőtt több góljával.

Negyven másodperc volt hátra, amikor 28–24-re vezettek a románok, így gólt kellett lőniük, és ezt meg is tették. Az utolsó támadást a Loki vezethette, de Szrnka Hortenzia csak a kapufát találta el, így maradt a 29–24, s ezzel a Galati lépett a legjobb nyolc közé.


NŐI KÉZILABDA, KEK

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Otelul Galati (román)–DVSC-Aquaticum 29–24 (15–13)
Galati, 800 néző. V: Arntsen, Gullaksen (norvégok)
Otelul Galati: Blaga – Cioaric 3, Ghiona 6, Busuioceanu 7 (2), Trandafir 1, Drutu 3, Patru 6. Cs: Bocaenala (Kapus), Tudor 1, Curtean, Gheorghe, Dobca 2. Edző: Gabriela Artene
DVSC: Pastrovics – Csáki, Bognár B. 8 (3), Szabó V. 1, Crap 1, Hornyák 2, Stuparicová 1. Cs: Kiss É. (Kapus), Sinkarenko 3, Szrnka 8 (6), Kovács A. Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–0. 8. p.: 6–4. 17. p.: 11–8. 26. p.: 12–11. 35. p.: 19–13. 49. p.: 24–21. 57. p.: 27–23
Kiállítások: 10., illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/2, Illetve 10/9
Továbbjutott: a Galati 58–58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik