A Veszprém játékosa, Ivan Pesic elfogadná a zágrábi ajánlatot

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 21:15
Az MKB Veszprém 19 éves, horvát válogatott kapusa, Ivan Pesic az utóbbi napokban igen népszerű lett hazájában. A senji származású játékos ugyanis az oroszok elleni vb-felkészülési meccseken (mindkettőt megnyerte Horvátország) első számú kapus volt és a jó teljesítményének köszönhetően reális esélye van a világbajnoki szereplésre.
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Elképzelhető, hogy Pesic távozik a Veszprémből
Lino Cervar kapitány tehát számít rá, s úgy látszik, hogy a mester klubcsapata, a CO Zagreb is szívesen látná soraiban (az MKB Veszprém tavaly nyáron éppen a Zagreb ellenében tett jobb ajánlatott, s igazolta Pesicet a Zamet Rijekából).

„Remek élmény volt védeni az új Arena Zagreb több mint 15 ezer szurkolója előtt, de úgy érzem, még jobb teljesítményre is képes vagyok – mondta Pesic. – Erőnlétileg még nem vagyok a legjobb, de a szlovénok elleni következő vb-felkészülési mérkőzésig javulni fogok.”

A Vecernji listnek adott interjúban Pesic válaszolt arra a kérdésre is, hogy mennyi igazság van a minap felröppent hírben, amely szerint Veszprémből Zágrábba igazol.

„A magyar bajnokságban egy-egy félidőt védek, de persze védhetnék többet és jobban is. A Zagreb ajánlata nagy kihívás lenne, amit biztosan nem utasítanék vissza“ – mondta a kapus, aki egyetértett a legendás kapus, Vlado Sola (volt veszprémi játékos, olimpiai és világbajnok) észrevételével, hogy a szélekről érkezett lövéseket hatékonyabban kellene védenie.

A horvát keret további két kapusa Mirko Alilovic (León) és Venio Losert (Barcelona), akiket persze nem holnap fog kiszorítani a kezdőcsapatból a szupertehetségnek, sőt Sola utódjának tartott Pesic.

Sola: „Pesicsnek el kellene mennie Veszprémből”

Az MKB Veszprém kapusának, Ivan Pesicnek az oroszok elleni remek teljesítménye kissé meglepte a horvát kézilabda-rajongókat, de nem a szakmabelieket. Ők tudják, hogy fantasztikus tehetségről van szó. A volt veszprémi Vlado Sola (40 éves és most a bosnyák Izvidjac Ljubuski csábítja) a horvát lapoknak elmondta: a CO Zagreb tavaly nagyon hibázott, amikor megengedte, hogy az MKB Veszprém elvigye az orra elől Pesicet.

„Neki sem jó, hogy Veszprémbe igazolt, hiszen ott alig véd, mert az első számú kapus, Dejan Peric nem tűri a konkurenciát, s nem akarja elhagyni a kaput még tízgólos előnynél sem. Pesicnek el kellene mennie Veszprémből, mert állítólag oda visszatér a magyar válogatott kapusa, Fazekas Nándor. A legjobb megoldás talán az lenne, ha a CO Zagreb átigazolná a fiatal kapust“ – mondta Sola.

FÉRFI VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Horvátország–Oroszország 33–24 (16–9)
Zágráb, 15600 néző.
Góllövők: Cupic 6, Vori 6, Duvnjak 5, Horvat 4, Hrvatin 3, J. Valcic 3, T. Valcic 2, Kopljar 2, Spoljaric, Gojun, ill. Gyibirov 6, Ivanov 6, Igropulo 5, Kovaljev 2, Csernoivanov 2, Kamanyin, Csipurin, Revin

Horvátország–Oroszország 27–26 (17–10)
Eszék, 3600 néző.
Góllövők: Duvnjak 6, Horvat 5, Cupic 4, Vori 4, Kopljar 4, Hrvatin 2, T. Valcic 2, ill. Igropulo 7, Ivanov 4, Csipurin 3, Gyibirov 2, Kovaljev 2, Csernoivanov 2, Rasztvorcev 2, Kamanyin 2, Aszlanyan 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik