Átlövői vezérletével fölényes győzelmet aratott a Veszprém

Vágólapra másolva!
2008.11.08. 18:53
Az MKB Veszprém magabiztos játékkal, 16–12-es félidő után 33–22-re verte meg az ukrán ZTR Zaporizzsját a férfi kézilabda Bajnokok Ligája F-csoportjának 4. fordulójában. A magyar csapat legjobbjai a kapuban parádézó Dejan Perics, valamint az ellenfél kapuját megszóró Ilyés Ferenc és Marko Vujin voltak.
Ilyés Ferencet nem tudták tartani az ukránok
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Ilyés Ferencet nem tudták tartani az ukránok
Ilyés Ferencet nem tudták tartani az ukránok
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Ilyés Ferencet nem tudták tartani az ukránok

Eklemovics Nikola sérülése nem jött rendbe, így a bokaszalag-szakadást szenvedő Ivan Pesic mellett a magyar válogatott irányítója sem tudta vállalni a játékot. Ez azonban nem fogta meg a veszprémieket, akik az elejétől kezdve kezükben tartották a mérkőzést.

Marko Vujin egy rossz kísérlet után második alkalommal már a kapuba talált – a földre érkezés után fájdalmas arccal maradt a padlón, de szerencsére folytatni tudta a játékot –, többek között ennek a gólnak is köszönhetően az 5. percben 4–2-re vezettek a hazaiak.

A folytatásban még nagyobb lett a különbség, az ukránok még hetesből is hibáztak, így pillanatok alatt 8–3-ra húztak el Dejan Pericsék. Ezután ugyan felzárkóztak a vendégek 9–6-ra, de Ilyés Ferenc vezérletével visszaállt az ötgólos különbség (12–7).

Iváncsik Gergő is megszerezte első gólját, közben a fonalat még inkább elkapó Perics hetest védett, így néhány perccel a szünet előtt az MKB játékosai már kétszer annyi gólt dobtak, mint az ukránok. 14–7 után hiába lendült bele Pérez Carlos is a játékba, kicsit „felpuhult” a veszprémi fal, így a félidőben 16–12 volt az állás.

A második félidő jobban nem is kezdődhetett volna, ugyanis Ilyés Ferenc emberhátrányból is eredményes volt. A válogatott balátlövő egyszerűen nem tudott hibázni, hatodik kísérletéből hatodik gólját szerezte ekkor.

Az ukránok viszont összeszedve minden erejüket, felzárkóztak 18–16-ra, így ekkor még arra is gondolhattunk, hogy szoros lesz a vége. Nem lett az, mivel a hazaiak ezt követően remek sorozatot produkáltak.

A Zaporizzsja játékosai nem csak Ilyéssel, hanem Vujinnal sem bírtak, a két átlövő egymással vívott gólpárbajt. Előbbi nyolcadik találatával az MKB már 26–17-re vezetett, így nem volt meglepetés, hogy a vendégek edzője időt kért.

Mindhiába, mert a játék menete ezután sem változott, igaz, ekkor a két pont sorsa már nem volt kérdéses. Olyannyira nem, hogy Mocsai Lajos azt is megengedhette magának, hogy az ismét klasszis teljesítménnyel előrukkoló Perics helyére a fiatal tehetséget, Andorka Gábort küldje a kapuba, aki rögtön egy szép védéssel mutatkozott be.

A vége 33–22 lett, érvényesült tehát a papírforma, a Veszprém legfontosabb mérkőzése azonban csak ezután következik. Mocsai Lajos csapata jövő vasárnap a Flensburg otthonában lép pályára, ahol várhatóan eldől, melyik gárda jut tovább csoportelsőként.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT

4. FORDULÓ
MKB VESZPRÉM KC–ZTR ZAPORIZZSJA (ukrán) 33–22 (16–12)
Veszprém Aréna, 4500 néző, V: Gubica, Milosevics (horvátok)
VESZPRÉM: PERICS – IVÁNCSIK T. 4, VUJIN 8 (1), Sesum 1, Gál, ILYÉS 8, Iváncsik G. 3
Csere: Andorka (kapus), Markovics 2, Lapcsevics, Lusnyikov, PÉREZ 5, Cosma 2, Korazija
ZAPORIZZSJA: Majeri – Gancsev 1, GURKOVSZKIJ 5, Zvezdov, Nataljuk, Konsztantinov 2, Pedan 3
Csere: KOMOK (kapus), ONUFRIJENKO 1 (1), BURKA 5, Lubicsenko, Gurkovszkij 2, Petricsko 2, Ostrusko 1
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–2. 13. p.: 8–4. 16. p.: 10–7. 20. p.: 13–7. 28. p.: 15–12. 36. p.: 18–16. 51. p.: 27–17. 57. p.: 30–19
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
MOCSAI LAJOS, az MKB Veszprém edzője: Volt egy nagy hullámzás a játékunkban, ami miatt kis területre koncentrálódott, ezért változtattunk, s a jó védekezésnek, valamint a kiváló átlövőteljesítménynek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk a kulturáltan kézilabdázó ukránok ellen.
VJACSESZLAV DIDUSENKO, a Zaporizzsja edzője: Fiatal csapatunknak ez a második nemzetközi éve, ezért voltaképpen tanulni érkeztünk a nagynevű MKB-hoz, amely a második félidőben igazolta klasszisát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik