Az ezüstérmes Dunaferr és a címvédő ETO összecsapása következik

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2008.09.24. 16:08
Az előző bajnokság első és második helyezettje csap össze szerda este 18 órától a női kézilabda NB I rangadóján a Dunaferr csarnokában. Az előjelek alapján a címvédő Győri Audi ETO KC még idegenben is esélyesebbnek számít.
Imre Vilmosnak fel kell rázni tanítványait
Fotó: Mirkó István (archív)
Imre Vilmosnak fel kell rázni tanítványait
Imre Vilmosnak fel kell rázni tanítványait
Fotó: Mirkó István (archív)
Imre Vilmosnak fel kell rázni tanítványait

A Dunaferr a Vasas ellen aratott fölényes (46–27) és a kiskunhalasi nehezebb (23–19) siker után a múlt hétvégén hazai pályán szenvedett hétgólos vereséget (31–38) a Fehérép-Alcoától. A székesfehérváriak majd’ negyven gólja azt jelzi: van mit rendbe tenni a dunaújvárosiak védekezésén.

Imre Vilmos, a csapat edzője is ezt hangsúlyozta a bajnok zöld-fehérek elleni mérkőzés előtt. „Nehezen tettük túl magunkat a szombati vereségen. Az utóbbi napokban főleg lélektanilag kellett összeszednünk magunkat. Igyekeztem tudatosítani játékosaimban, hogy szerdán a magyar mezőny kimagaslóan legerőseb együttese ellen kell kiköszörülniük a Fehérvár elleni csorbát.”


„Elsősorban a védekezésünk javítása a célunk, s hogy ez mire lesz elég, az a vendégcsapat teljesítményén is múlik” – mondta a magyar válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, aki először néz farkasszemet ebben a minőségében segítőjével, Konkoly Csabával.

Konkolynak a legfőbb problémát Görbicz Anita pótlása jelenthetné, ám a mérkőzés előtti nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a győriek irányítója megfázása és hőemelkedése dacára is vállalja a játékot. Közel van a visszatéréshez Gabriela Rotis-Nagy, a Rába-partiak nyáron szerződtetett balátlövője, ám az egy év után pályára lépni készülő kézilabdázó Dunaújvárosban még csak kis valószínűséggel juthat szóhoz.

Az utóbbi idők eredményei a látogatók mellett szólnak. A Dunaferr több mint másfél éve, 2007. január 31-én nyert eddig utoljára az ETO ellen (33–30), s azóta nyolc meccsen mindössze egy pont jutott az előző évad ezüstérmesének.

A bajnokság állását és a forduló további párosításait megtekintheti adatbankunkban!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik