Mörtellel, Triffával, de Kindl és Siti nélkül a szlovén bajnok

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.08.08. 21:46
Alaposan átalakul a magyar játékosokat igazoló és elengedő, női BL-induló Krim Ljubljana. Mörtel Renáta a klub súlyos anyagi gondjai miatt elhagyta a bajnoki ezüstérmes, Dunaferr NK-t, ls a szlovén csapathoz igazolt.
Mörtel Renáta eligazolt
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Mörtel Renáta eligazolt
Mörtel Renáta eligazolt
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Mörtel Renáta eligazolt

A szlovén bajnok Krim Ljubljana legfrissebb szerzeménye Mörtel Renáta, akit nem tudott megtartani a bajnoki ezüstérmes, BL-induló Dunaferr NK. Az újvárosiak volt válogatott átlövője szombaton szomorúan, de immár megkönnyebbülve beszélt kényszerű klubcseréjéről.

„Remekül éreztem magam a Dunaferrben, jól kijöttem a lányokkal és Imre Vilmos edzővel is, akit az ország egyik legjobb trénerének tartok. Ezért májusban szóban már megegyeztem az újvárosiakkal, akik azonban a minap bejelentették, hogy a klub súlyos anyagi gondjai miatt a továbbiakban fele fizetésért kellene játszani. Aki nem vállalja, elmehet. Szerencsére egy plusz egyéves, jó ajánlatot kaptam Ljubljanából, s ezt választottam. Szlovéniában nyugodt, profi körülmények között folytathatom pályafutásomat” – mondta Mörtel.

A ljubljanai új tréner, Marta Bon szinten csak a fiatalokra számít az új idényben, mert olyan hírességek távoztak a csapatból, mint Natalia Derepasko, Olena Jacenko, Kindl Gabriella (Podgorica, montenegrói), Tatjana Alizar (Milli Pyango, török) és a 34 éves Anja Freser, aki sérülései miatt talán be is fejezi pályafutását.

A tavaly térdműtéren áteső, de már újra formába lendült Siti Eszter is elhagyná Ljubljanát (jelenleg Fehárvárott edz). A rutinos játékosok közül csak néhányan maradtak: a lábadozó Ljudmila Bodnyeva, Sergeja Stefanisin, Tanja Oder és Marina Vergeljuk.

A ferencvárosi Zacsik Szandrát (18 éves) még nem sikerült megszereznie a Krimnek, a csapat átlag életkora így is 22.4 év. Itt folytatja a szerb balátlövő, Sanja Damjanovics, és a volt debreceni Triffa Ágnes kapus, valamint több tehetség a ljubljanai ifi csapatból.

Az igazgatói székből Jernej Virant felállították, s helyére Deja Ivanovic-Doler ült, aki szerint a tavalyi, sztárokkal teli csapat csődöt mondott, s ősztől a fiatalok lendülete viheti előre a patinás együttest.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik