Hazatért Romániából az olimpiai résztvevő női kézilabda-csapatunk

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 14:33
Hétfőn délelőtt 11-kor hazaérkezett a romániai olimpiai selejtezőről a magyar női kézilabda-válogatott. Csapatunk az utolsó, vasárnapi mérkőzésen legyőzte Japánt, és így kijutott a nyári ötkarikás játékokra.
Tóth Tímea a romániai olimpiai selejtezőn 30 gólt szerzett
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Tóth Tímea a romániai olimpiai selejtezőn 30 gólt szerzett
Tóth Tímea a romániai olimpiai selejtezőn 30 gólt szerzett
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Tóth Tímea a romániai olimpiai selejtezőn 30 gólt szerzett

Japán ellen talán még soha nem játszott magyar női kézilabda válogatott annyira fontos mérkőzést, mint vasárnap. A tét óriási volt, hiszen hozzánk hasonlóan az ázsiaiak is legyőzték Lengyelországot, így a magyar–japán összecsapáson dőlt el, hogy a százszázalékos Románia mellett melyik ország utazhat Pekingbe.

A mérkőzés 14. percében még 14–14-es döntetlen állt az eredményjelzően, ezt követően viszont állva hagytuk Bert Bouwert csapatát. A szünetben már hat góllal vezettek Hajdu János tanítványai, a végére pedig tízre nőtt a különbség (39–29).

Ezzel a győzelemmel kézilabdázóink – a férfi és női vízilabdázók mellett – harmadik csapatként képviselhetik hazánkat a pekingi olimpián, labdajátékban.

Tóth Tímea a vasárnapi mérkőzés után a fanzone.hu-n írt blogjában értékelte az olimpiai selejtezőt, és saját játékát.

„Összességében, mindhárom meccs fárasztó volt, a lengyelek elleni siker nagy lökést adott a csapatnak. Szerencsére a románok elleni vereség nem keserített el minket, így le tudtuk győzni a japánokat” – írta az osztrák Hypo magyar légiósa.

„Úgy érzem végig jól ment a játék a bukaresti torna alatt. Szerintem a legjobban az első meccsen játszottam, akkor minden összejött” – véleményezte saját teljesítményét az átlövő, aki 30 gólja ellenére sem volt teljesen elégedett magával.

„Gyakran hamar ellőttem a labdát. Azt hiszem, ebben kell még fejlődnöm. Tudom a hibáimat, de igyekszem kijavítani azokat. Az olimpián remélem jobban fog menni a játék” – áll Tóth Tímea blogjában.

Az olimpián Magyarország mellett Kína, Oroszország, Brazília, Kazahsztán, Norvégia, Angola, Románia, Németország, Svédország, Franciaország és Dél-Korea vehet részt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik