Bojan Beljanszki és Milan Mirkovics Veszprémbe igazolhat

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.03.16. 11:32
A vajdasági Tarket Bacska Palanka két játékosa, Bojan Beljanszki és Milan Mirkovics júniustól az MKB Veszprémben folytatná a pályafutását – közölte a szerb B92 hírügynökség, amely azt is tudni véli, hogy a veszprémi Marko Vujin a nyáron a német Gummersbachba szerződik – Mirkovics az ő helyére érkezne.
Vujin lehet, hogy távozik, de pótlásáról úgy tűnik gondoskodnak a veszprémiek
Fotó: Czerkl Gábor
Vujin lehet, hogy távozik, de pótlásáról úgy tűnik gondoskodnak a veszprémiek
Vujin lehet, hogy távozik, de pótlásáról úgy tűnik gondoskodnak a veszprémiek
Fotó: Czerkl Gábor
Vujin lehet, hogy távozik, de pótlásáról úgy tűnik gondoskodnak a veszprémiek

Sérülései ellenére Beljanszki 64 góllal a Tarket Bacska Palanka negyedik legjobb góllövője, Mirkovics pedig 53 találattal a hatodik a házi góllövőlistán 19 forduló után. A két játékos, aki a bő szerb keret tagja, a B92 értesülése szerint hamarosan Magyarországra utazik orvosi vizsgálatra és a részletek megbeszélésére.

A bácskaiak jobb átlövője és csapattársa Beljanski a szerb válogatott 32 fős keretének tagjai, emellett Mirkovics hosszú ideig esélyes volt az ország legjobb kézilabdázójának választásában is.

Mirkovics egyébként Zsarko Sesum távozása után lett a csapatkapitány. A 197 cm magas 22 éves Beljanski szerepelt az összes korosztályos válogatottban és tavaly májusban kapott meghívót a felnőtt keretbe, a nála egy évvel idősebb 193 cm magas Mirkovics is kerettag.

Egyébként a B92 honlapján máris kommentálják a hírt. Az egyik hozzászóló megkérdezi „mi van a sportcsarnokal amelyet fel kellett volna építeni Sesum átigazolási díjából“, majd hozzáteszi „a két újonnan eladott játékosból talán a lelátókat és a parkettákat megcsinálhatjuk”, a másik fájlalja, hogy ismét két tehetséges fiatal távozik az országból, és helyükre a már kiszolgált idős játékosok térnek haza. A legtöbb hozzászóló azonban úgy véli, a szerb kézilabda jelenlegi helyzetében jó, hogy Magyarországra igazolnak a játékosok, mert ott lehetőségük van tovább fejlődni és rendezett körülmények között kézilabdázhatnak.

A Tarkett jelenleg hetedik a tabellán 25 ponttal tíz ponttal lemaradva a már félig-meddig bajnoknak tekinthető Crvena Zvezdával szemben.

Az MKB Veszprém egyébként a KEK negyeddöntőjének visszavágóján vasárnap 17 óra 30 perckor hazai pályán fogadja a Kolding együttesét. Az első találkozót 31-29-re nyerte a magyar együttes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik