Öldöklő küzdelemben meggyőző diadalt aratott a Dunaújváros

Tudósított: Szirmai GyörgyTudósított: Szirmai György
Vágólapra másolva!
2007.11.18. 20:35
Tízgólos előnnyel várhatja a visszavágót a Dunaferr a román Dinamo Bukarest ellen a férfi kézilabda EHF-kupában, a legjobb 32 között, miután a vasárnapi első mérkőzésen 32-22-re legyőzte ellenfelét. Kolics János vezetőedző együttesében Törő Szabolcs, Sándor Ákos és Bakos Dávid emelkedett ki, de remekül védett Richard Stochl is.
Törő Szabolcsnak nagy része volt a sikerben: a 32 hazai gólból tízet ő dobott
Törő Szabolcsnak nagy része volt a sikerben: a 32 hazai gólból tízet ő dobott
Törő Szabolcsnak nagy része volt a sikerben: a 32 hazai gólból tízet ő dobott
Törő Szabolcsnak nagy része volt a sikerben: a 32 hazai gólból tízet ő dobott

Aggasztó előjelekkel várta hazai EHF-kupa fellépését a Dunaferr: két jobbszélsője (Szalafai, Czigány) is kidőlt a sorból sérülés miatt, és Bakos Dávid sem teljesen egészséges térddel vállalta a játékot.

A hatalmas termetű románok alaposan megerősítették védelmüket, egyébként is ez az erősségük.

A kapusok mindkét oldalon bravúrt bravúrra halmoztak. Nagyon nehezen indult meg a gólgyártás, ám az első félidő közepétől mindinkább a Dunaferr akarata érvényesült.

Ahogyan azt Kolics János remélte, az öldöklő fizikai csatában egyre inkább elfáradtak a vendégek.

A játékrész hajrájában elsősorban Törő Szabolcs remekbe szabott találatainak és a kémyszerűségből jobbszélsőt játszó, ám beállós posztról és indulásból is eredményes Sándor Ákosnak köszönhetően tekintélyesre nőtt a hazai előny.

A szünet után sem változott szinte semmi, elképesztő fizikai csata dúlt a pályán.

A Dunaferr hatos falas védekezése jól dolgozott, mögöttük Richard Stochl elképesztő megoldásokkal őrizte hálóját a góltól.

Bakos Dávidot drasztikus eszközökkel sem tudták megfékezni, Nagy Kornél és Grebenár is betalált, a félidő közepén már kilenc gólra nőtt a különbség.

Remekül szórakozott a lelkes közönség, az öröm akkor hágott a tetőfokára, amikor a brilliáns technikájú Törő a balszélről a hosszú felső sarokba tekerte a labdát, ez már a kilencedik találata volt (28–18).

A román kapus, Sorin Barza nagy igyekezetében meg is sérült, le kellett cserélni. Folytatódott a Törő-show, a különleges frizurájú fiatalember tetszése szerint helyezte a hálóba a labdát.

A hajrában kemény jelenetek játszódtak le a pályán, a fáradó vendégeket a Dunaferr egyre jobban beszorította, és megérdemelt, a visszavágóra is bizakodást adó tízgólos győzelmet aratott.

KÉZILABDA, FÉRFI EHF-KUPA

A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
DUNAFERR SE – DINAMO BAUMIT BUCURESTI (román) 32–22 (15–9)
Dunaújváros, 1300 néző. V: Vodopiec, Krasna (szlovének)
DUNAFERR: STOCHL – SÁNDOR 7 (1), Zubai Sz. 2, Rosta, Kemény, Nagy K. 4, TÖRŐ 10 (3). Cs: Mikler (kapus), BAKOS 6, Grebenár 3, Tóth J. Edző: Kolics János
BUCURESTI: BARZA – Cojocea, Manea, Dimache 4, Ustinov 2, Rusia 3, Purcarea 5 (3). Cs: Rosta 1, FILIP 6, Baciu, Mironescu, Dragnea 1. Edző: Eliodor Voita
Az eredmény alakulása. 8. p.: 1–1. 15. p.: 6–5. 21. p.: 11–6. 35. p.: 21–12. 44. p.: 24–17. 50. p.: 27–18. 52. p.: 29–18
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG
Kolics János: – Jobb csapatot ismertünk meg a dinamoban, mint amire számítottunk. Ők nem bíreták erővel, mi pedig önmagunkat is felülmúlva, nagyon kemény hatos fallal felőröltük ellenfelünket. Gratulálok az óriási bravúrhoz.
Eliodor Voica: – Jó mérkőzést játszottunk, a Dunaferr remek csapat, mi támadásban rossz százalékkal lőttünk, és a játékvezetők sem érték el a mérkőzés színvonalát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik