Drámai hajrá után döntetlen

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2004.10.16. 23:18
Címkék
A szerdai Pelister ellen elvesztett bajnoki után kitört verekedés miatt, no meg a Szkopjéban ezúttal is várható a hasonló események miatt nagy rendőri erőket mozgósítottak a házigazdák. Mezei Richárd a szegediek csapatkapitánya meg is jegyezte: "Lehet, hogy csak rendőrök lesznek a mérkőzésen?"
Természetesen drukkerek is voltak, de a hivatalos közeg jelenléte miatt eléggé visszafogottak voltak a mérkőzés előtt.
A Pick-Szegedben a hét elején kisebb megfázással kínlódó Bajusz és Mezei felgyógyult. A Nyíregyháza ellen részleges kisujjszakadást szenvedő Vadkerti orvosi segédlettel bevethető lett. Míg Dragan Djukics, a volt szegedi mester, a Vardar trénere arra panaszkodott, hogy a két legtehetségesebb játékosát nélkülözni kényszerül. Egyébként a szombaton megjelent macedón sportnapilap 50 százalék esélyt adott a hazaiaknak, de Djukics legnagyobb bánatára kettesre vette az összecsapást.
Bajusz Sándor, aki korábban a jugoszláv időben játszott a Vardar ellen, sok ismerőse van még a macedón fővárosban, s leinformálta az ellenfelet. Elmondta, hogy a jobbszélsőre, az irányítóra és a beállósra kell nagyon figyelni.
Idegesen kezdett a Pick, amit az jelzett, hogy az első három támadásába hiba csúszott. A Szegedet is megjárt Kajganics lőtte az első gólt. Szerencsére Laluska egy percen belül egalizálni tudta az eredményt. Sőt Szabó P. hétméteres, majd Andjelkovics betörésből lőtt góljával a vezetést is átvették a vendégek (3-2). Sajnos ez nem Mezeiéknek adott erőt, hanem a hazaiak táltosodtak meg ijedtükben, s kétgólos előnyt szereztek.

A válogatott Ilyés Ferenc nem remekelt, de három gólt így is szerzett a szkopjei BL-mérkôzésen (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Ilyés Ferenc nem remekelt, de három gólt így is szerzett a szkopjei BL-mérkôzésen (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Ilyés Ferenc nem remekelt, de három gólt így is szerzett a szkopjei BL-mérkôzésen (Fotó: Danis Barna)
A szegediek rengeteget hibáztak támadásban. Ilyés feltűnően indiszponáltan játszott, Kovács Péter le is cserélte. Ha döcögött is a Pick játéka, azonban a lelkesedés, az akarás kiegyenlítette a hazai pálya előnyét. De nem szabad elfeledni Puljezsevics kapus bravúrjait sem. A félidő finisében Vadkerti kétszer megvillant, s Bendó is megszerezte harmadik gólját a Pick színeiben, s így a vendégek előnnyel vonultak a szünetre. Az már a második félidő elején látszott, hogy a hazaiak mindent elkövetnek a sikerért, s rögtön össze is szedtek két büntetőt.
Ez szinte felhozta őket, s megfordították a találkozó állását, 16-15. Sőt a kettős emberelőnyüket is gólra tudták váltani, 17-15. Sajnos Szente kapus sem hozta a tőle várt teljesítményt. A kapuba visszaállt Puljezsevics bizonyította, hogy elegendő volt a néhány perces pihenő. Fordulatokban bővelkedett a mérkőzés, ami nem annyira a mérkőzés színvonalát, mint inkább azt bizonyította, hogy a csapatok egymás hibáit eléggé jól kihasználták. Sajnos a második félidő közepétől a Vardar volt az amely kevesebbszer rontott, s a fanatikus szurkolóitól hajtva háromgólos előnyt szereztek (22-19).

A Pick azonban nem adta fel, s a mérkőzés hajráját 23-23-mal kezdte meg. Djukics időt kért az 58. percben. A macedónok edzője akkor nem tudott csodát tenni, mert Mezei a második ziccerét kihasználta, így egy perccel a mérkőzés vége előtt a Pick játszott emberelőnyben és egygólos előnyben, azonban öt másodperccel a lefújás előtt a hazaiak egyik legjobbja, Kolev belőtte az egyenlítő találatot.

Hitt-e egy perccel a vége előtt a döntetlenben?
Dragan Djukics, a Szkopje mestere:

Természetesen bíztam! A mérkőzés teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott, minden eredmény benne volt a végjátékban.

Ön is úgy érzi, hogy egy már megnyert meccsen veszített pontot csapata?
Kovács Péter, a Szeged edzője:

Teljesen egyetértek a felvetéssel. Sajnos ezúttal több kulcsjátékosunk is kritikán aluli teljesítményt nyújtott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik