Aranylépés előtt a Fotex

DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGYDONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.04.27. 22:45
Címkék
Az 52. férfibajnokság óriási érdeklődéssel várt rangadójára kerül sor Veszprémben szerdán. A lassan befejeződő idényben BL-negyeddöntőbe jutó gárdák első 25, veszprémi bajnokiját sorozatban (!) nyerték a bakonyiak. A 22 esztendős szegedi böjt után  2003. február 22-én  Mezei, Matics, Bajusz és Puljezsevics vezérletével a Pick 2825-re megverte az otthonában félelmetes Fotexet!
Az elmúlt idényben a Tisza-partiak a két hazai meccsükön is legyőzték Pásztorékat, a májusi aranyrangadón viszont a Fotex bizonyult jobbnak (35–28), s 1985-től már a 12. NB I-es aranyát ünnepete.
Az idén eddig mindkét gárda győzött otthon. Ám a szegediek a rájátszásban már veszítettek a Dunaferr ellen, vagyis ezúttal újra bravúrra lenne szükségük a királynék városában, ellenkező esetben a Fotex gyakorlatilag készülődhet 13. bajnoki címe ünneplésére.
A szerdai mérkőzésről Csoknyai István, a Veszprém csapatkapitánya óvatosan fogalmazott. "Ne szaladjunk annyire előre – mondta. – A rájátszás rangadói közül kettőt már megnyertünk, de ezeknek akkor lesz értéke, ha a nagy rivális, a Szeged ellen is győzünk. Erre készülünk, és az utóbbi fordulókban javult a formánk. Otthon és idegenben is, mert tudtuk, ha könnyedén vesszük az összecsapásokat, abból nehéz felpörögni a sorsdöntő rangadóra. Ma este már sokkal okosabbak leszünk az aranyérem sorsát illetően, de azért ne feledjük, a végéig még további öt forduló vár mindenkire."
A szegediek válogatott beállósa, Mezei Richárd azzal kezdte mondandóját, hogy a Szegednek mindent egy lapra kell feltennie, hiszen csak győzelemmel maradhat versenyben az aranyért.
"Ezért a célért mindent meg kell tennünk, és semmi más nem járhat a fejünkben – mondta a rutinos csillag. – A nem túl biztató jeleket el kell felejtenünk, és úrrá kell lennünk a korábbi bizonytalanságokon. A védekezésünk javításával versenyben lehetünk a Veszprémmel."

Tv: a Fotex–Pick-Szeged mérkőzést szerdán 18 órakor a Sport1 csatorna közvetíti.

Szavazás

Ki nyeri a férfi NB I-et?

Írja be az itt látható számot!

Írja be az itt látható számot!
---- F ---- Z
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik