Roglic csúnyán összetörte magát, de nem lehetetlen, hogy folytatja (Fotó: AFP)

 

A szakaszok zárásaként minden versenynap végén kiadják a szervezők a hivatalos jelentést, hogy kinek milyen sérülése keletkezett az adott etapon. A keddi 16. szakasz után kiadott orvosi jelentésből kiderült, hogy a 300 méterrel a cél előtt nagyot bukó Primoz Roglic többszörös zúzódásokat szenvedett a jobb könyökén, csípőjén és térdén, továbbá bordafájdalmakkal is küzd – valószínű, utóbbi is zúzódás lehet.

Ezek mellett a szlovén bringás többszörös felületi horzsolásokat is szenvedett a jobb karján – ezek véreztek igen csúnyán.

Roglic csapata, a Jumbo-Visma kedd este annyit közölt hivatalos honlapján, hogy Roglicot a célba érés után megvizsgálta a Vuelta orvosi csapata, és a továbbiakban a csapat orvosai felügyelik. „Egyértelmű, hogy Primoz megsérült. Abban reménykedhetünk, hogy ezek a sérülések nem akadályozzák meg abban, hogy folytassa a versenyt” – fogalmazott a csapat honlapján Addy Engels sportigazgató.

Mindenesetre sérülései alapján nem zárható ki, hogy a szlovén bringás ott lesz a 17. szakasz startjánál szerdán – hogy mennyire kemény fából faragták, azt az idei Tour de France ötödik szakaszán bizonyította, amikor saját maga rakta vissza a kiugrott vállát egy esés után, s végül még tíz etapot végigtekert, mielőtt feladta volna.

FRISSÍTÉS 22.20:

A Jumbo-Visma este 10-kor közölte a Twitter-oldalán, keddre minden tervezett vizsgálatot elvégeztek, a csapat, a Jumbo orvosai és Roglic pedig szerdán a reggeli órákban döntik el, hogy a bringás folytatja-e a szereplését.