Kerékpár: Sonny Colbrelli befejezi versenyzői pályafutást

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 12:22
null
Véget ért Colbrelli profi karrierje (Fotó: Getty Images)
Orvosi tanácsra befejezi versenyzői pályafutását Sonny Colbrelli, aki az országúti kerékpáros katalán körverseny március 21-i nyitó szakaszának végén, a célba érkezés után – szívritmuszavar miatt – összeesett.


Az olasz bringás csapata, a Bahrain Victorious akkor azt közölte, hogy a tavalyi Párizs-Roubaix győztesére a következő napokban hazájában, Olaszországban várnak különböző vizsgálatok. Később, Padovában defibrillátort ültettek be a szervezetébe, a legutóbbi vizsgálatok után pedig azt tanácsolták neki, hogy fejezze be pályafutását.

„Tavaly ebben az időszakban karrierem legfontosabb győzelmét, a Párizs-Roubaix-t ünnepeltem. Nem gondoltam volna, hogy egy évvel később az egyik legnagyobb kihívást jelentő pillanattal találom magam szemben, ami elé az élet állított” – idézte őt csapata közleménye.

Az olasz kerékpáros hozzátette: az elmúlt hónapokban nem adta fel a reményt, hogy visszatérhet, de a vizsgálatok kiértékelése után, kénytelen volt elfogadni, hogy abba kell hagynia a versenyzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik