Kerékpár: ezúttal Bagioli nyert újabb versenyt a Quick-Stepnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.10.05. 18:38
null
Bagioli (balra) örülhetett a győzelemnek a sprint végén (Fotó: Imago Images)
Az országúti kerékpárosok a hétvégi Lombard körverseny előtti utolsó olaszországi egynapos viadalon, a 107. alkalommal megrendezett, idén 152 kilométeres távon futó Gran Piemontén készülhettek a szombati klasszikusra – a mezőnyben Valter Attilával és Fetter Erikkel –, s újabb Soudal Quick-Step-siker született.

Több kisebb szökési kísérletet követően, úgy 65 kilométer megtétele után, de még a komolyabb emelkedők előtt egy 15 fős társaság elszakadt a főmezőnytől, amelyet egy darabig Valterék húztak, aztán úgy 30 kilométerrel a vége előtt elengedték, hogy Wout van Aertot esetleg győzelemhez segítsék.

Ekkor egy 13 fős csoport indult a szökevények után, amely végül 18 kilométerre a céltól be is fogta őket. Többen szinte lendületből tovább is mentek, s végül sikerült olyan előnyt kialakítania az Alex Aranburu, Andrea Bagioli, Marc Hirschi, Guillaume Martin négyesnek, amely már kitartott a végéig.

A sprintet végül a Soudal Quick-Stepben versenyző Andrea Bagioli nyerte Hirschi és Aranburu előtt – a Jumbóval való egyesülésről szóló pletyka nyilvánosságra kerülése óta a belga istálló tehát a héten a második versenyét nyerte meg.

Valter Attila az 56. helyen ért be 3:37 perc hátránnyal, Fetter Erik pedig 7:15-tel a győztes után a 86,. helyen gurult át a célvonalon.

AZ UTOLSÓ KILOMÉTER

107. GRAN PIEMONTE
1. Andrea Bagioli (olasz,Soudal Quick-Step) 3:20:25 óra
2. Marc Hirschi (svájci, UAE) azonos idővel
3. Alex Aranburu (spanyol, Movistar) a. i.
... 56. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3:37 perc hátrány
... 86. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 7:15 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik