A négyszeres Tour de France-, kétszeres Vuelta- és egyszeres Giro d'Italia-győztes Chris Froome 2019 júniusában szenvedett szörnyű balesetet a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadal bemelegítő körében.

Ötvennégy kilométer per órás sebességgel száguldott a lejtőn, amikor nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét és több bordáját.

Jó fél évvel sérülését követően, tavaly februárban visszatért egy a koronavírus-járvány miatt lerövidített körversenyen, és elindult a Vueltán is (csupán 98. lett), jól látszott, messze van még régi formájától.

Nemrég azonban a cyclingweekly.com-nak adott interjúban arról beszélt, hogy túljutott a nehezén, rehabilitációja sikeresen véget ért, és érez magában annyit, hogy 35 esztendősen élete ötödik Tour de France-címét is elhódítsa – ezúttal új csapatában, az Israel Start-Up Nationben. Persze nem ő lesz a Francia körversenyen az egyetlen „veterán”, hiszen nyeregbe ül a spanyol Alejandro Valverde is, aki 2018-ban 38 évesen nyert világbajnokságot.

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.