Kerékpár: augusztus 9-12-én rendezik a 17. székelyföldi körversenyt

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 15:27
null
Augusztus 9-én kezdődik a székelyföldi körverseny (Fotó: Kovács Péter, archív)
Augusztus 9. és 12. között rendezik meg idén a székelyföldi körversenyt, melyre kilenc nemzet 108 országúti kerékpárosa nevezett.

 

Csíkszereda önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a három székelyföldi megyét – Hargitát, Kovásznát és Marost – és azok székhelyét is érintő viadalt 17. alkalommal szervezik meg. A versenyzőkre négy nap alatt 423.5 kilométer vár.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által 2.2-es erősségűként számon tartott verseny – amelyet tavaly rendhagyó módon Debrecenből indítottak – az idén földrajzilag Székelyföldre szorítkozik.

Korodi Attila csíkszeredai polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Hargita megye székhelye továbbra is elhivatott, stratégiai partnere a körversenynek.

„A rendezvény a három székelyföldi megye és megyeszékhely egyre erősebb, gyümölcsözőbb együttműködése, a kerékpársport legrangosabb ünnepe a térségünkben, és egyre népszerűbb egész Európában” – mondta a csíkszeredai eseményen a városvezető, aki hozzátette, hogy az önkormányzat idén 180 ezer lejjel (13.7 millió forint) támogatja a rendezést.

Lukács László főszervező elmondta, hogy az idei eseményre kilenc ország – Románia, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Németország, Norvégia, Olaszország – 108 kerékpárosa érkezik.

Arról is beszámolt, hogy a verseny augusztus 9-én Sepsiszentgyörgyről indul a 4.5 kilométeres prológgal, amit a csapatbemutatók előznek meg. Augusztus 10-én a 115 kilométeres Sepsiszentgyörgy–Kovászna–Kézdivásárhely–Tusnád–Csíkszereda szakaszt teljesítik a biciklisek.

Augusztus 11-én a 156.6 kilométeres Csíkszereda–Gyergyószentmiklós–Parajd–Nyárádszereda–Marosvásárhely távon versenyzenek. Az utolsó napon, augusztus 12-én a 154.1 kilométeres Marosvásárhely–Szováta–Székelyudvarhely–Csíkszereda útvonalon tekernek végig a versenyzők.

A konvoj elhaladását útlezárásokkal segítik. A körversenyt élőben lehet követni a https://tourofszeklerland.ro honlapon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik