Fetter Erik: Biztosan nem fogok szökni a belga körön

CZIPÓ ÁDÁMCZIPÓ ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 18:44
null
Fetter Erik ismét nyeregbe száll (Fotó: Imago Images)
Az Eolo-Kometa bringása egy hónap kényszerpihenő után tér vissza, és teljes nyugalommal és kíváncsisággal várja belga kört.

Nem úgy alakultak az elmúlt hetei Fetter Eriknek, ahogyan eltervezte, a versenynaptár viszont szerdától visszaáll a rendes kerékvágásba. Az Eolo-Kometa 23 éves bringása nagy reményekkel, egy-egy kiemelkedő szakaszeredmény reményében utazott Olaszországba májusban, sorozatban második Giro d'Italiája viszont betegség miatt idő előtt véget ért számára, ami elsősorban a botrányos időjárásnak tudható be. Több hét kihagyás után viszont szerdán ismét nyeregbe száll a kétszeres országos időfutam bajnokunk, ezúttal az ötszakaszos belga körön.

„Sikerült két és fél hét aránylag minőségi edzésmunkát végeznem, napról-napra emeltük az intenzitást, de tényleg sokáig elhúzódott ez a betegség”– foglalta össze lapunknak röviden az elmúlt hetek történéseit Fetter Erik. A belga kör pedig nem önmagában érdekes, sokkal inkább a közelgő országos bajnokság szempontjából, ahol Fetter 2021-ben és tavalyi is egyéni időfutamot tudott nyerni.

„Tökéletes erőfelmérő lesz ez a verseny nekem, egyrészt a szakaszok teljesen laposak, így nagyon hasonlítnak az országos bajnokságéhoz, másrészt pedig öt nap alatt tisztán fogom látni, hogy hol tartok jelenleg erőnlétben. Szinte biztos, hogy szökésekben nem veszek részt most Belgiumban, persze soha nem lehet tudni, bármikor alakulhat úgy a verseny, de nincs realitása. Szeretnék a mezőnnyel, az első bollyal célba érni, és a harmadik szakaszon rendezett időfutamon kiadni magamból a maximumot, és így kihozni egy impresszív összetett er. De ez tényleg csak egy eshetőség, semmilyen eredménykényszer nincs most rajtam, nyilván nem én vagyok jelenleg az első számú ember a csapatban”– mondta a rá jellemző teljes nyugalommal Fetter.

Eközben szerdán a dán Mattias Skjelmose szakaszgyőzelmével ért véget a 86. svájci körverseny aktuális, harmadik etapja, így a Trek bringása összetettben is élre állt. A viadalon több Tour de France-ra készülő versenyző, így Wout van Aert, Biniam Girmay , illetve az idei Tour De Hongrie győztese, Marc Hirschi is megméreti magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik