Kerékpár: Mark Cavendish az idény végén visszavonul

Vágólapra másolva!
2023.05.22. 14:43
null
Itt a vége, az évad végén visszavonul Mark Cavendish (Fotó: Getty Images)
Mark Cavendish a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hétfői szünnapján – egy nappal 38. születésnapja után – bejelentette, hogy az év végén visszavonul.

Az Astana Qazaqstan brit sprintere – aki múlt szerdán harmadikként ért célba a Giro tortonai mezőnyhajrájában – utolsó nagy célja egy újabb Tour de France-etapsiker megszerzése lehet, mivel jelenleg 34 szakaszgyőzelmével a belga Eddy Merckxszel holtversenyben társrekorder a francia körversenyen.

Az országúton 2011-ben vb-aranyérmes, pályán pedig olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok Cavendish a Vuelta a Espanán három, az olasz körversenyen 16 szakaszsikert aratott, a tavaly Magyarországról rajtolt Girón a balatonfüredi mezőnyhajrát nyerte meg, s utóbb Zámolyban buszmegállót neveztek el róla.

Eredményekben gazdag pályafutása során 161 profi győzelemnél jár, ezzel – a procyclingstats szakportál adatai alapján – holtversenyben harmadik az országúti kerékpárosok örökrangsorában a sportági legenda Merckx (275) és a szintén belga Rik Van Looy (162) mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik