Giro: Csodálatos lesz a magyarok előtt tekerni – Valter Attila

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 14:05
Mint beszámoltunk róla, pénteken (ma) kezdetét vette a 2022-es Giro d'Italia! A méltán híres kerékpáros körverseny mezőnye Budapestről, a Hősök Teréről startolt el! Előtte azonban még a három magyar induló, Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás is az Eurosportnak nyilatkozott.

„Ez egy álomszerű verseny számomra! Nagyon szeretek itt lenni, főleg most, hogy Budapestről rajtol a Giro. Itt nőttem fel, csodálatos lesz a magyar közönség előtt tekerni. Próbálom majd élvezni ezt a három napot– mondta Valter Attila.

Nagyon sokáig nem tudtam magyar versenyzőt nézni a tévében, talán most mi lehetünk a példaképek. Nem kaptam olyan csapatot magam mellé, hogy az összetettre menjek rá. Meglátjuk, hogy a top tíz reális lehet-e. Türelmesnek kell lenni, talán egy szakaszt el tudunk csípni” – tette hozzá Valter.

Valter Attilán kívül Fetter Erik és Peák Barnabás is megszólalt.

„Csodálatos itt lenni, nem is találom a szavakat. Fantasztikus napok várnak ránk, alig várom, hogy a magyar szurkolók előtt kerékpározzak. Biztosan megkapjuk tőlük az erőt és a támogatást” – nyilatkozta Fetter Erik.

Peák Barnabás Valter Attilát méltatta, de azért reméli, most Fetterrel együtt mind a ketten kivívják a magyar rajongók elismerését.

„Valter Attila nagyon jó munkát végzett, nem véletlenül lett ilyen népszerű. Remélem, mi is rászolgálunk a magyar szurkolók szeretetére.”

AZ ELSŐ SZAKASZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT ITT KÖVETHETIK ÉLŐBEN!

KERÉKPÁR
GIRO D'ITALIA, 1. SZAKASZ
Budapest–Visegrád, 195 km (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik