Aranyéremmel debütált az LTV Merida Racing Ausztriában

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2008.03.31. 12:37
Címkék
Kiemelt erősségű viadalon mutatkozhatott be az LTV Merida Racing két juniorkorú hegyibringása március utolsó vasárnapján Ausztriában. A budapesti Port.hu BringaExpón történt pénteki hivatalos csapatbemutató-kerékpárátadás után szenzációs versenyzéssel debütáltak Benkó László tanítványai.
Lukács Bálint (balra) és Benkó Barbara egyaránt remekül szerepelt
Lukács Bálint (balra) és Benkó Barbara egyaránt remekül szerepelt
Lukács Bálint (balra) és Benkó Barbara egyaránt remekül szerepelt
Lukács Bálint (balra) és Benkó Barbara egyaránt remekül szerepelt

A 17. Kamptal-Klassik-Trophy UCI C1-es kategóriájú versenyen a fiatalok mérlege: Benkó Barbara aranyérmet szerzett, Lukács Bálint pedig ötödikként zárt. A hazaiak közül rajthoz állt még többek mellett a csömöri színeket képviselő Juhász Zsolt is, aki Lukács előtt ezüstérmet szerzett, a salgótarjáni Koos Brigitta pedig hatodik lett. Az elitek közt Melts András megszerezte az első hazai világranglista-pontokat.

A Bécstől alig 70 kilométerre megrendezett langenlois-i verseny hagyományosan a térség egyik szezon eleji legfőbb erőpróbája. A vendéglátókon és a magyarokon kívül ezúttal részt vettek csehek, szlovének, szlovákok, lengyelek, olaszok, hollandok, észtek, belgák, németek; a rajtlistán közel 420 hegyikerékpáros szerepelt. Az elitek közt induló, német csapatban versenyző Melts András a 13. helyen zárt, helyezése 4 világranglista-pontra volt elég.

Benkó Barbara (LTV Merida Racing), junior női győztes: "Meg vagyok elégedve a győzelmemmel, az összetett ötödik hely azt mutatja, az elitek közt is megállom a helyem. Változatos pálya a langenlois-i: köves, gyökeres, van benne kemény, meredek kaptató és technikás lejtmenet egyaránt. Sokat edzőtáboroztam a közelmúltban, az eredményem is azt mutatja, hogy jó erőben vagyok. Jól bírom a hegymenetet, ám a sík szakaszokon mutatott teljesítményemen még javítanom kell, a közeljövőben erre fogok összpontosítani."

Benkó László, az LTV Merida Racing edzője, a junior válogatott szövetségi kapitánya: "Rendben van a csapat! Év elején sokat tudtunk edzőtáborozni, az állóképességet és a technikát egyaránt volt módunk fejleszteni. Ha az LTV Merida Racing eredményeit nézzük: egy győzelem és egy ötödik hely, azt mutatja, hogy mindent megtettünk a felkészülés alatt, a fiatalok jó formában vannak, ez kiváló bemutatkozás egy ilyen C1-es kategóriájú nemzetközi viadalon. Ha pedig a válogatott szereplését összességében nézzük, ez az osztrák viadal a Közép-Kelet Európai nemzetek kiemelt versenye, ahonnan a csömöri Juhász Zsolt révén egy ezüstérmet is hazahozhattunk, tehát ott vagyunk juniorjainkkal Európa élvonalában és ez nagyon bíztató a magyar hegyikerékpársport jövőjét tekintve!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik