Kerékpár: tovább gyűlhetnek az XCO világranglista-pontok

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.05.10. 17:27
Címkék
A Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat harmadik fordulójára az előttünk álló hétvégén kerül sor a Baranya-megyei Komlótól alig néhány kilométerre fekvő Dirt Parkban. A Dirt Park Kupa az elit férfiak számára a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárába is bejegyzett C1-es kategóriájú XCO viadal lesz, melyen az olimpiai kerettagoknak újabb lehetősége nyílik a kvalifikációhoz szükséges világranglista-pontok gyűjtésére.

Tíz ország mintegy 4-500 hegyikerékpárosát várják a rendezvényre a szervezők, akik összesen 37 kategóriában hirdetnek majd győztest. Az elit pálya hossza 5 kilométer, szintemelkedése 300 méter.

Szombaton 15.00 órától a helyszíni nevezés mellett lehetőség nyílik a pályabejárásra is. A vasárnapi futamok reggel kilenc órakor az U7 és U9-es gyermekek rajtjával kezdődnek, az elit férfiak és hölgyek számára pedig 14.00 órakor dördül el a rajtpisztoly.

A kupasorozatot az első két futam összesített eredményei alapján a férfiak esetében Parti András, a nőknél pedig Simon Emese vezeti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik