Kerékpár: a magyar serdülő-válogatott sikere Csehországban

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.05.09. 09:28
Címkék
A magyar kerékpáros serdülő-válogatott a csehországi Jevickoban a négy szakaszos, 30. alkalommal megrendezett Grand Prix Matnusek elnevezésű viadalon állt rajthoz az elmúlt hétvégén. Az utolsó szakaszon Sulyok Balázs (képünkön) az ötödik helyet szerezte meg, így összetettben az élmezőnyben végzett.
A Pataki Ibolya vezette Sulyok Balázs (BVSC), Kelemen Ákos, Verse Balázs, Póta Bálint (Szegedi KSC), Palotai Péter, Durucz Miklós (KSI) összeállítású gárda Európa második legnagyobb serdülő viadalára utazott, mely 1977 óta kerül megrendezésre.

Az osztrák, szlovák, dán, cseh, szlovén és magyar kerekeseket felvonultató mezőnyben összesen 140-en álltak rajthoz.

Az utánpótlásnak kiírt többnaposon egy 65 km-es országúti, egy 25 km-es hegyi kritérium, valamint egy 70 km-es hegyi országúti és végül egy 16 km-es időfutam szerepelt a programban.

Az utolsó etapot jelentő időfutamon Sulyok Balázs az 5. helyet szerezte meg, ez azért is nagy eredmény, mert magyar kerekes még soha nem végzett ilyen előkelő helyen, utoljára Lovassy Krisztián lett hetedik néhány esztendővel korábban.

A magyarok közül összetettben a legjobb szintén Sulyok lett, aki végül a 19. helyen zárt. Palotai és Durucz az első harmadban, míg Kelemen, Veres és Póta a középmezőnyben végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik