Hegyikerékpár, Vk: Benkó Barbara második helye Belgiumban

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.04.23. 16:50
Címkék
Benkó Barbara, a Pilis Cross Country Club 17 esztendős hegyikerékpárosa vasárnap a belgiumi Houffalize-ben Világkupa-futamon a második helyen végzett. A rendkívül éles küzdelmet jelzi, hogy a győztes francia Devi Camille 1:18:02-as ideje után a magyar hölgy 12 másodperces hátránnyal, 1:18:14-es idővel ért célba.
Megelőzve a szintén francia Bresset Julie-t, aki viszont 1:18:39-et tekert.

A junior hölgyek futamában több mint harmincan álltak rajthoz. Barbarának ezen eredménye biztató a hétvégi, az UCI – Nemzetközi Kerékpáros-szövetség – versenynaptárában is szereplő pilisszántói Pilis Kupa előtt, mely egyben a Groupama Magyar Kupa második fordulója lesz.

"A rajt után a németek és a belgák erősen megindultak – mondta a versenyző edző édesapja, Benkó László a Vk-t követően -, két km után zárkózott fel Barbara az élbolyra. Egy technikás lejtőn az ukrán és az egyik német lány elesett, ekkor lányom a második helyen állt és üldözőbe vette az akkor még vezető Thomát, a franciák pedig őt."

"Az első kör végén Barbara átvette a vezetést, azonban a második kört teljesítve sikerült az egyik franciának elmennie. Számunkra ideális, technikás pálya volt a belgiumi, azzal együtt, hogy az időjárás miatt elég poros volt a talaj."
  • Vasvári Ferenc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik