A világbajnoki címvédő olasz Paolo Bettini megszerezte idei első sikerét

Vágólapra másolva!
2007.02.23. 17:03
A Tour of California negyedik szakaszán a világbajnoki címvédő olasz Paolo Bettini is megszerezte idei első sikerét. Összetettben továbbra is az amerikai Levi Leipheimer vezet.
Paolo Bettini (fehér mezben) sprintelt a legjobban
Paolo Bettini (fehér mezben) sprintelt a legjobban
Paolo Bettini (fehér mezben) sprintelt a legjobban
Paolo Bettini (fehér mezben) sprintelt a legjobban

Igaz, a nagy körversenyekre készülő sztárok még csendben vannak, egyelőre csak a megfelelő kilométerszám megléte miatt indulnak a különböző viadalokon, a sprinterek, valamint az egynaposokon jeleskedő kerekesek közül egyre többen szerzik meg szezonbeli első győzelmüket.

Ebben a társaságba lépett, pontosabban tekert be, a világbajnoki címvédő olasz Paolo Bettini, miután győzött a Kaliforniai körverseny negyedik etapján. A dimbes-dombos szakaszon több szökés is kialakult, sokat akcióztak a kerekesek, az utolsó kilométerekre azonban ismét összeállt a mezőny.

Még négy kilométerrel a befutó előtt is volt egy kisebb emelkedő, amelyen először Bettini, majd az összetettben az amerikai Levi Leipheimer mögött mindössze három másodperccel található német Jens Voigt próbálkozott, ám a Discovery minden kísérletre tudott válaszolni, így jöhettek a sprinterek.

A hajrában CSC, a Liquigas, a Crédit Agricole, a Quick Step, a Rabobank és a T-Mobile is igyekezett helyzetbe hozni saját sprinterét, először a norvég Thor Hushovd (Crédit) indított, de végül Bettini (Quick Step), a tavalyi U23-as világbajnok Gerald Ciolek (T-Mobile) és az argentin Juan José Haedo (CSC) is megelőzte.

Az összetettben nem történt változás, a következő, ötödik szakaszon viszont el is dőlhet a verseny. A kerekesekre Solvangban 23.5 kilométeres egyéni időfutam vár.

TOUR OF CALIFORNIA (2.HC-kategória)

4. szakasz. Seaside–San Luis Obispo (213.4 km): 1. Paolo Bettini (olasz, Quick Step) 5:05:47, 2. Ciolek (német, T-Mobile) azonos idővel, 3. Haedo (argentin, CSC) a. i., …36. Leipheimer (amerikai, Discovery) a. i.
Az összetett állása: 1. Levi Leipheimer 17:52:12, 2. Voigt (német, CSC) 3 másodperc hátrány, 3. Sutherland (ausztrál, Health Net) 15 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik