Paolo Bettini megvédte címét Stuttgartban, a ZDF nem közvetített

Vágólapra másolva!
2007.09.30. 18:29
A címvédő olasz Paolo Bettini nyerte a férfiak mezőnyversenyét a stuttgarti országúti kerékpáros-világbajnokságon. Az orosz Alekszandr Kolobnyev és német Stefan Schumacher futott be a második-harmadik helyen, Bodrogi László hetvenedikként ért célba.
Paolo Bettini megvédte címét Stuttgartban
Reuters
Paolo Bettini megvédte címét Stuttgartban
Paolo Bettini megvédte címét Stuttgartban
Reuters
Paolo Bettini megvédte címét Stuttgartban

Bettini, Kolobnyev és Schumacher az első három helyezett, az időfutamban ezüstérmes Bodrogi László a 197 induló közül a 70. helyen végzett.

A 33 éves, doppingolással gyanúsított olasz versenyző részvétele az utolsó pillanatig kérdéses volt a vb előtt. A ZDF német állami televíziós társaság úgy tiltakozott rajthoz állása ellen, hogy nem közvetítette élőben a viadalt.

"Amikor a doppingbotrányok miatt leálltunk az idei Tour de France élő közvetítésével, világosan kijelentettük, hogy a kerékpársport mellé állunk, ha azt látjuk, hogy a sportág mindent megtesz a megtisztulásért, önmaga újjáépítéséért" - mondta Nikolaus Brender programigazgató.

"Az elmúlt napokban azonban azt tapasztaltuk, hogy semmi sem változott, ezért döntöttünk úgy, hogy a vb eredményeit csak a sporthírekben közöljük."

Az eredményhirdetésre rendkívüli körülmények között került sor, a közönség egy része ugyanis kifütyülte a klasszist és a tiltakozás a Bettini tiszteletére eljátszott himnusz alatt sem szünetelt.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS VILÁGBAJNOKSÁG, STUTTGART

FÉRFI MEZŐNYVERSENY (267,4 km):
1. Paolo Bettini (Olaszország) 6:44:43 óra
2. Alekszandr Kolobnyev (Oroszország) azonos idővel
3. Stefan Schumacher (Németország) azonos idővel
...70. Bodrogi László 17:40 perc hátrány
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik