Kerékpár, Tour: csapatot hirdetett a T-Mobile

Vágólapra másolva!
2006.06.21. 15:02
Címkék
A július elsején kezdődő Francia körversenyen, a Tour de France-on ismét Jan Ullrich (képünkön) lesz a német T-Mobile csapat elsőszámú versenyzője. Az 1997-s verseny győztese évek óta az amerikai Lance Armstrong árnyákéban töltötte három júliusi hetét Franciaországban.
Amíg riválisa 1999-s első sikerét követően zsinórban hétszer(!) tudott győzni a legrangosabb országúti versenyen, addig Ullrichnak az ebben a sportágban sem túl kamatozó négy ezüst- és egy bronzérem jutott osztályrészül.

Armstrong tavalyi visszavonulásával miden bizonnyal új időszámítás kezdődik a Tour életében, a jelenleg betöltetlen trónra azonban sokan pályáznak, egyikük a 32 éves Ullrich.

Ebbe a kategóriába sorolhatjuk az olasz Ivan Bassót – második hely 2005-ben, harmadik hely 2004-ben – és a német Andreas Klödent – ezüstérem 2004-ben -, utóbbi különben Ullrich csapattársa.

A német menő visszafogottan, ráadásul későn kezdte az idényt, az Olasz körversenyen különösen a hegyekben maradt el riválisaitól, márpedig hegyek a Touron is szép számmal várnak rá és a mezőnyre, viszont a Francia körverseny közeledtével egy jobb formát mutat.

A T-MOBILE CSAPATA A 2006-S TOUR DE FRANCE-RA
Jan Ullrich (német) Andreas Klöden (német) Matthias Kessler (német)
Patrik Sinkewitz (német) Giuseppe Guerini (olasz) Eddy Mazzoleni (olasz)
Szergej Honcsar (ukrán) Michael Rogers (ausztrál) Oscar Sevilla (spanyol)

Szavazás

Ki veszi át a stafétát a visszavonuló Lance Armstrongtól?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik