A viadal csütörtöki nyitónapján a férfi és női kajak egyesek előfutamait rendezték. Az első versenyben – amelyből 30-an egyből a középdöntőbe kerültek – a szlovák származású Potocny a 40. helyet szerezte meg, míg a másik magyar, Rácz Koppány 47. lett.

A második körben aztán – a vigaszágon – Potocny az ötödik legjobb időt evezte, ezzel továbbjutott a szombati, 40 fős középfutamba, Rácz 17. helye azonban a búcsút jelentette. A nőknél – akiknél az első körből 20-an kvalifikálták magukat a középdöntőbe – Seprenyi Sára egy 43. hellyel nyitott, majd 22. lett, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

A középfutamból tízen kerülnek majd a fináléba - tájékoztatta az MTI-t Storcz Botond szakágvezető.A kenus egyéni versenyek pénteken kezdődnek, ezekben az osztrák származású Schmid Julia és Potocny képviseli majd a magyar színeket.

A négy ötkarikás számban – férfi K-1-ben, C-1-ben és női K-1-ben, C-1-ben – egy-egy tokiói kvóta talál gazdára a Torino közelében fekvő pályán. Magyarország még soha nem indulhatott szlalom kajak-kenuban az olimpiákon.