Kajak-kenu: erődemonstráció, két Eb-aranyérem szombat délelőtt

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 12:08
Tótkáék olimpiai számban lettek Európa-bajnokok (Fotó: Török Attila)
Olimpiai számokban lett Európa-bajnok Csipes Tamara és a Nádas Bence, Tótka Sándor páros is kajak 500 méteren.

A szombati versenynap első két gyorsasági A-döntője egyaránt fölényes magyar sikert hozott. Először a női K–1 500 méteren Csipes Tamara tartott – saját szavaival is megerősítve – erődemonstrációt, közel két másodpercet adott nagy riválisának, a dán Emma Jörgensennek.

„Válaszolhatok magyarul, ha már magyar a közönség? – kérdezett vissza a helyszíni bemondónak, aki a nemzetközi közvetítés kedvéért angolul érdeklődött, természetesen megkapta az engedélyt a publikum legnagyobb örömére. – Izgultam, mert hazai pályán mindig más versenyezni. Nagyon örülök, hogy Emma ellen az olimpia előtt ilyen fölényesen nyertem, sokkal magabiztosabban fogok Párizsba utazni. Szembe fújt a szél, ami alapvetően kedvez nekem, de mostanában nagyon sok hátszeles pályát mentem, ezért nem esett jól… Már korán el akartam dönteni az aranyérem sorsát, ami alapvetően egy rettenetes taktika, de most a szívem vitt, nem az eszem.”

Rögtön utána a férfi K–2 500 méteres, szintén olimpiai versenyszámban Nádas Bence és Tótka Sándor állt rajthoz, és ha nem is másfél hajós előnnyel értek célba, azért felet adtak a másodikként befutó, semleges színekben induló Uladzislau Kravets, Dzmitri Nyatyincsik kettősnek.

„Élveztük a versenyzést. Erős szembeszél fújt, de profi kajakosok vagyunk, meg kell küzdenünk vele – értékelt Nádas, majd Tótka hozzátette, egy Európa-bajnoki döntőben természetesen mindent meg kell tenni, nyomni kell, ahogy a csövön kifér, majd megköszönte a szegedi közönségnek a fenomenális biztatást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik