Kajak-kenu: Arany Érdemérmet kapott Petrovics Kálmán és Apáthy Endre

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 13:01
null
Balról: Apáthy Endre és Petrovics Kálmán, a két díjazott (Fotó: MKKSZ)
A sportág legrangosabb elismerését, az Arany Érdemérmet vehette át kedden, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) őszi közgyűlésén Petrovics Kálmán és Apáthy Endre.

 

Az MKKSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a szövetség 2006-ban hívta életre az Arany Érdemérem díjat, amelyet azok a sportolók, edzők, sportvezetők kaphatnak meg, akik több évtizeden át tartó szakmai munkájukkal, hozzáállásukkal elévülhetetlen érdemeket szereztek a magyar kajak-kenu sport eredményességében.

A Mátraházán tartott kongresszuson Baráth Etele, a közgyűlés elnöke, valamint Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke elsőként Petrovics Kálmánt jutalmazta a kitüntetéssel. Az MKKSZ elnökségi tagja, a sportfejlesztési bizottság elnöke több mint 50 éve megkerülhetetlen alakja a sportágnak. Kétszeres világbajnok kajakos, alapító tagja a Szegedi Olajbányásznak. A többször is átkeresztelt, napjainkban MVM Szegedi VE néven futó egyesületnek 1997-től klubigazgatója, néhány hete pedig már elnöke is.

Szintén Arany Érdemérem elismerésben részesült Apáthy Endre, az MKKSZ fejlesztési alelnöke, aki 1993 óta lelkes támogatója a sportágnak, sportolóknak, és nevéhez fűződik a Hídépítő Kupa életre hívása is, amely már hosszú évek óta az egyik szezonnyitó verseny.

Mindkét díjazott neve felkerült az MKKSZ Baráth Etele Székházban található márványtáblára is, amelyen immár 37 kitüntetett szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik