Az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán lett Göd polgármestere

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.14. 22:39
null
Kammerer Zoltán Göd új polgármestere (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs, archív)
A háromszoros olimpiai bajnok kajakozót, Kammerer Zoltánt választották meg polgármesternek Gödön, a vasárnap tartott időközi választáson.

 

A háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó, Kammerer Zoltán a szavazatok több mint felét, 57.31 százalékát kapta, így választották meg Gödön polgármesternek – olvasható ki a valasztas.hu oldalon megjelent adatokból.

Kammerer márciusban lett polgármesterjelölt, az időközi választáson függetlenként, a Fidesz támogatásával indult. Mögötte a második Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület színeiben induló jelenlegi alpolgármester lett, míg a harmadik helyen egy civil szervezet jelöltje, Rataj András végzett.

A hétszeres Eb-győztes sportoló nemcsak polgármester lett, hanem őt választották meg az 5. számú egyéni választókerület képviselőjének is.

Az új polgármester sportolói pályafutása során öt olimpián vett részt, a 2000-es sydneyi játékokon két (K-2 500 és K-4 1000 méter), négy évvel később Athénban egy (K-4 1000 méter) aranyérmet nyert, illetve 2012-ben ezüstérmesként végzett Londonban (K-4 1000 méter). Karrierje során három világbajnoki és hét Európa-bajnoki címet szerzett, ezekkel együtt összesen 39 érme van nagy világversenyekről, visszavonulását 2022 decemberében jelentette be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik