NHL: Malkin és Goncsar a KHL-ben folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 16:27
Ahogy arról már beszámoltunk, az előszezon meccsei szinte bizonyosan elmaradnak, és maga az október 11-re tervezett rajt is erősen kétségessé vált az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Ennek hatására Jevgenyij Malkin és Szergej Goncsar is a KHL-ben szereplő Metallurg Novokuznyeckben folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapján.

A 26 esztendős Jevgenyij Malkin a Pittsburgh Penguinst, míg a 38 éves Szergej Goncsar az Ottawa Senatorst hagyja ott az orosz jégkorong-bajnokságban szereplő Metallurg kedvéért.

A klub további részleteket nem közölt az átigazolásról, de annyi bizonyos, az oroszok szabályos keretek között szerezték meg a két klasszist.

A szabályok értelmében a Metallurg maximum a 65 százalékát adhatja annak a fizetésnek, amit a szerződtetett játékosok (jelen esetben Malkin és Goncsar) az NHL-ben keresnek. Malkint még két évig köti szerződés a Pittsburghhöz, ez idő alatt 16.5 millió dollár ütheti a markát, míg Goncsar 5.5 millió dollárral gazdagodhat abban az egy évben, amikor még szerződése van az Ottawánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik