Jégkorong: megnyílt Maros megye első fedett jégpályája

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 11:16
null
Tánczos Barna, a Sapientia U23-as csapat mezében (Fotó: marosvasarhelyiek.ro)
A magyar kormány támogatásával a Székelyföldi Jégkorong Akadémia újabb alközpontja nyílt meg vasárnap, így Marosvásárhely is felkerült a jégkorongtérképre – írja a marosvasarhelyiek.ro.

 

Az avatóünnepségen a támogatót Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára képviselte, aki tolmácsolta Orbán Viktor miniszterelnök szavait is.

Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter, a román jégkorong-szövetség volt elnöke szerint egy álom valósult meg, amelyben leginkább a gyerekek és a szülők hittek. A tárcavezető kormány- és honfitársával, a szintén csíkszeredai Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszterrel a megnyitó előtti sportági bemutatókon váltott néhány korongot, majd beszállt a gyerekekkel egy-egy kétkapus játékba is.

Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke megköszönte mindazoknak, akik összefogtak, hogy Maros megyének is legyen egy ilyen létesítménye.

„Győztes csapat vagyunk, mert Marosvásárhelyen, ahol százéves múlttal rendelkezik a jégkorong, sikerült egy ilyen bázist átadni... Remélem, hogy minél hamarabb fogunk itt szurkolni az ezen a jégpályán játszó csapatainknak” – mondta a megyevezető.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik