Erste Liga: Mivel nyerhetünk a Fradi ellen? Több gólt kell lőnünk – Farkas Roland

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.12.23. 09:50
A Ferencváros kétszeri legyőzése után a BJA HC-t nem sikerült elkapnia a DVTK Jegesmedvéknek, a fővárosiak 4–1-re nyertek egy nappal a zöld-fehérek elleni rangadó előtt. A találkozót a kiválóan védő Farkas Rolanddal és Páterka Bencével értékelte az NSO Tv.

„Két hete nem játszottunk a válogatott szünet miatt. Nagyon jól kezdtünk, ez is volt a célunk, a második harmadban pedig jól reagáltunk a DVTK játékára, rájuk lőttük a gólokat, így simán hoztuk a mérkőzésnek azt a szakaszát. A mai meccsre megcseréltük a sorokat, szerencsére bevált, a szisztéma szerint játszottunk, és ez sikerre vezetett” – foglalta össze Farkas Roland a miskolciak elleni győzelem főbb okait.

A DVTK Jegesmedvék a Ferencváros kétszer egymás utáni legyőzése után találkoztak a tabella második helyét elfoglaló fővárosiakkal, videónkban Páterka Bence beszél arról, hogy ez a mérkőzés miért nem sikerült számukra túl jól. A BJA HC kapusával a mai, FTC elleni rangadóra is kitértünk, Farkas szerint ellenük is egyszerű a recept: több gólt kell lőniük, mint a riválisuk. Emellett arról is beszéltünk a két játékossal, hogy a bajnokik közepette mennyire tudják magukat elengedni karácsonykor.

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–DVTK JEGESMEDVÉK 4–1(2–0, 2–1, 0–0)
Vasas Jégcentrum, 420néző.V:Haszonits, Varjú, Kovács P., Mizsák
BJA HC:Farkas R. – Tóth Gergely, Pozsgai(1)/ Szabó B., Tyeszlenko / K. Varga, Vorobjov1/ Dóczi, Ritter – Karppinen(1),Viikilä(1),MOZER1 (1)/ Sági Martin, Keresztes, Culigin / Schlekmann1,GALOHA1 (1),Nagy Krisztián(1)/ Ravasz, Weidemann, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
DVTK:Voris (Praták) – Szirányi B., Szathmáry / Szalay, Bean / Skrabov, Vojtkó / Fazakas, Trozsák – Esteves(1),Páterka(1),Berdnyikov1/ V. Razumnjak, Miskolczi, Mattyasovszki / Pecsét, Őri, Farkas M. / Makai, Csiki H., Hill.Edző:Steve Kasper
Kapura lövések:32–33
Emberelőny-kihasználás:2/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:
– Már az első cserénk megadta az alaphangot, Kirils Galoha egyből betalált. Aztán kicsit beragadtunk, látszott, hogy két hete nem játszottunk. Kamatoztattuk az egyéni képességeinket és jól kezeltük a hibáinkat. Külön dicséret illeti Farkas Rolandot, kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Steve Kasper:– Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Korán hátrányba kerültünk, ilyen helyzetben nehéz játszani. Aztán amikor betaláltunk, két gyors góllal felelt a BJA. A keretünk fontos tagjai hiányoznak, nehéz időszakot élünk, de reméljük, tanulunk a történtekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik