Jégkorong: Sebők Balázs Németországban folytatja karrierjét

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 11:31
null
Sebők Balázs elhagyta Tamperét, de hamarosan visszatér a városba a válogatottal (Fotó: ilves.com)
Ahogy az várható volt, a Finnországból 14 év után távozó Sebők Balázs a német élvonalban szereplő Iserlohn Roosters játékosa lesz a következő idénytől.

A német élvonalbeli jégkorongbajnokságban (DEL) szereplő Iserlohn Roosters hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idényre szerződtette a 28 éves magyar válogatott támadót, Sebők Balázst a Tampere Ilves csapatától.

„Nagyszerű időt töltöttem Finnországban, csak pozitívan tudok visszatekinteni rá. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban azt éreztem, hogy új kihívásra van szükségem és egy másik európai topligában is szerettem volna bizonyítani. A Roosters sportigazgatója, Christian Hommel és a vezetőedző Greg Poss már korábban vázolták a terveiket és meggyőztek a bemutatott filozófiával és azzal a szereppel, amit nekem szánnak a csapaton belül” – fogalmazott Sebők új csapata hivatalos honlapjának.

Sebők 14 év után hagyta el Finnországot, ám néhány héten belül ismét visszatér korábbi klubja otthonába, miután a magyar válogatott a május második felében rendezendő elit-világbajnokságon éppen az Ilves otthonában, a tamperei jégcsarnokban játssza majd mérkőzéseit. A csatár a hétvégén csatlakozik a világbajnokságra készülő válogatott keretéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik