Sebők Balázs: A Fradi nagyon jól beleállt a meccsbe, megnehezítette a dolgunkat

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 08:40
Sebők Balázs az első trófeáját nyerte a Hydro Fehérvár AV19-cel (Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)
A kupagyőztes Hydro Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután 3–2-re legyőzte a magyar bajnok FTC-Telekomot. A mérkőzés után Sebők Balázzsal és Galajda Zsomborral beszélgetett az NSO Tv.

„Túl sok meccset nem nyertünk az elmúlt időben, úgyhogy ez már kellett, remélhetőleg egy gát is átszakadt. Ideális mérkőzés volt az ICEHL-idény előtt. Minden tisztelet a Fradié, beleállt a meccsbe, jól játszott, megnehezítette a dolgunkat. Nyilván tudtuk, ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor nem lehet baj, de ellenfelünk mindent megtett, hogy ezt ne tudjuk kivitelezni. Jó hokimeccs volt, amiből szerencsére mi jöttünk ki győztesen”  – mondta Sebők Balázs, miután a Hydro Fehérvár AV19 megnyerte a Szuperkupát. 

Videónkban bővebben is beszél arról, mit jelent számára az első trófea a Fehérvár színeiben, illetve miképpen tekint a pénteken kezdődő ICEHL-évad elé. 

Galajda Zsombor Sebők dicséretére úgy reagált, valóban büszkék lehetnek arra, ahogy játszottak a magasabban rangsorolt ellenféllel szemben. Persze hozzátette, kár azért, hogy nem a Ferencváros vitte haza a kupát. A mérkőzés hasonlóan alakult, mint a zöld-fehérek első két Erste Liga-találkozója, így ennek okaira is kitértünk. Továbbá beszéltünk a csapatnál történt játékosmozgásról, illetve az idényre kitűzött célokról. 

JÉGKORONG
MAGYAR SZUPERKUPA
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–FTC-TELEKOM 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
Alba Aréna, 2328 néző. V: Nagy A., Soós, Sábián, Muzsik
FEHÉRVÁR: Horváth Dominik – GAUNCE (1), Messner / Stipsicz, Campbell / Kiss R., Stajnoch / Csollák, Ambrus Cs. – Sebők, Hári J. 1, KURALT / ERDÉLY CS. 1, BARTALIS I. (1), Brown 1 / Kulmala, Berger, Terbócs / Magosi, Németh K., Mihály Á. Edző: Kiss Dávid
FTC: Arany – Tyni, Kärmeniemi / HELGESEN 1, Haranghy / Seregély Máté, Crespi / Mártonffy, Farkas B. – Galajda (1), Brady (1), Turbucz / V. RAZUMNJAK 1, Kestiä (1), Heino / Tóth G., Mattyasovszky, Németh A. / Banga, Bán, Bogáti. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 30–18
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Éppen olyan kihívást jelentett ez a meccs, mint amire számítottunk. A Fradi nagyszerűen játszott, nagyon küzdött. Az első harmadban sok volt a kiállítás, a harmadikban játszottunk legjobban. Sokszor túl hamar szabadultunk a korongtól, ez talán abból adódik, hogy az elmúlt hetekben inkább a védekezésre kellett összpontosítanunk, de ahogy telik az idő, a támadóharmadban is egyre gördülékenyebbek leszünk.
Fodor Szabolcs: – Beszéltünk róla a meccs előtt, hogy akkor nyerhetünk, ha végig tartjuk magunkat a játéktervhez. Ez hatvan percig sikerült, és szoros vereségre lett elég. Nem úgy kezdtük az idényt, ahogy szerettük volna, de a teljesítményünk biztató volt. Egy kis szerencsével máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik