Jégkorong: Vay Ádám megsérült, de hazajön a válogatotthoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 17:26
A tengerentúli ECHL-ben szereplő Rapid City Rush jégkorongcsapatának kapusa, Vay Ádám közel két év után húzhatja újra magára a válogatott mezt a jövő héten – feltéve, hogy Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány is úgy gondolja, és az egészsége is engedi.

A 24 éves kapus ugyanis térdproblémákkal küzd, a jegkorongblog.hu beszámolója szerint szalagsérülést szenvedett, ennek ellenére azonban pénteken Budapest felé veszi az irányt, és csatlakozik az április végi divízió I-es világbajnokságra készülő válogatott kerethez.jegkorongblog.hu beszámolója szerint szalagsérülést szenvedett, ennek ellenére azonban pénteken Budapest felé veszi az irányt, és csatlakozik az április végi divízió I-es világbajnokságra készülő válogatott kerethez.

Vay a jelenlegi szezonban 35 mérkőzésen védett a Rushban, 90.7 százalékos védési hatékonysággal, ráadásul két meccsen egy szinttel feljebb, az AHL-ben is szóhoz jutott: az Iowa Wildban 86.8 százalékos hatékonysággal védett.

Az április 22-én kezdődő világbajnokságra a magyar válogatott Vay Ádámmal együtt négy kapussal készül, a fehérvári Rajna Miklós, a dunaújvárosi Duschek Dávid és a MAC-cal magyar bajnoki címet szerző Bálizs Bence küzd a világbajnokságra kiadó két helyért.

A magyar válogatott ma és holnap Ausztriával, a jövő héten Szlovéniával és Japánnal mérkőzik meg, a felkészülést pedig a világbajnokság előtt négy nappal Ukrajna ellen zárja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik