Jégkorong: három légiós is csatlakozott a magyar kerethez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 07:34
Elkezdődött a világbajnoki felkészülés harmadik hete, és Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány néhány helyen változtatott a divízió 1/A-s vb-re készülő jégkorong-válogatott keretében.

A szakmai stáb megköszönte az elmúlt két hétben végzett munkát a kapus Sevela Péternek és Kornakker Dánielnek, a védő Hruby Gellértnek, valamint a csatár Szita Donátnak és Kiss Zsombornak. Csatlakozott a csapathoz az Innsbruck védője, Wehrs Kevin, a Quad Cityben szereplő csatár, Nagy Gergő, továbbá a KalPa támadója, Sebők Balázs, aki a rájátszásban öt meccsen öt pontot szerzett. A mostani keretben négy hazai együttes játékosai képviseltetik magukat, három hokisAusztriában, egy-egy pedig az Egyesült Államokban és Finnországban szerepel.

„Jó érzés itthon lenni. Még kissé szomorú vagyok, hogy a csapatommal kiestem a rájátszásban, de jól érzem magam. Örülök, hogy nem zökkentem ki a játékból, frissnek érzem magam testileg és mentálisan is, ez segít itthon is belerázódni minél gyorsabban. Mindig jó egy sorban játszani Benk Andrással és Sárpátki Tamással, nagyszerű szélsők, így nekem is jól ment a játék” – nyilatkozta a szövetség honlapján Sebők Balázs, aki Finnországból hazatérve csatlakozott a csapathoz.

Nagy Gergő annak örül, hogy itt lehet, a tavalyi vb előtt ugyanis megsérült, így az összetartáson sem vehetett részt. „A válogatottba hazajönni, meghívót kapni mindig különleges érzés, főleg olyan srácokkal, akikkel felnőttem, együtt játszottunk. Ez a mi generációnk, ismerjük egymást, itt mindig jó a hangulat. Különleges érzés a mezt felhúzni.”

Wehrs Kevin azt mondta, izgatott, hogy újra a srácokkal lehet. „A szezonom a klubommal véget ért, de legalább a kerettel lehetek és Magyarországért játszhatok. Jó érzés volt visszatérni a jégre, az elején kicsit rozsdásnak éreztem magam, de aztán egyre jobb lett.”

A magyar válogatott a vb előtt öt felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én, szerdán, Székesfehérváron fogadják a magyarok, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezt követően Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsap a magyar együttes.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kieső Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Védők: Kiss Dániel (UTE), Léránt René (Dunaújvárosi Acélbikák), Nagy Nilan (UTE), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szaller Márk (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck, Ausztria)
Csatárok: Benk András (UTE), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Kocsis Ferenc (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Quad City, USA), Németh Attila (Ferencvárosi TC), Odnoga Mátyás (Dunaújvárosi Acélbikák), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Villach, Ausztria), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sebők Balázs (KalPa, Finnország), Sofron István (Villach, osztrák).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik