Jégkorong: Csukott szemmel az óceánba - Ladányi Balázs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 16:41
Ladányi Balázs is ott van az inline-világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretében. A kiváló jégkorongozó élete első görhoki-vb-jén vesz részt júniusban a csehországi Pardubicében.

„Mintha csukott szemmel beugranék az óceánba, és elindulnék a part felé, azt se tudom, merre meddig – idézi az idei jégkorong-világbajnokságon mellőzött Ladányi Balázst a Magyar Jégkorong-szövetség hírlevele. – A passzokkal és lövésekkel nincs probléma, de a korcsolyázással, azon belül is a megállással igen. Az elején csetlés-botlás volt, nem sok jót jósoltam magamnak, de majd meglátjuk egy pár nap múlva. A világbajnokságra próbálom összeszedni magam, lejövök edzeni, ahányszor csak tudok, hogy ne én legyek a gyenge láncszem. Nem tudom, hogy mire számítsak." Ladányi Balázst a Magyar Jégkorong-szövetség hírlevele. – A passzokkal és lövésekkel nincs probléma, de a korcsolyázással, azon belül is a megállással igen. Az elején csetlés-botlás volt, nem sok jót jósoltam magamnak, de majd meglátjuk egy pár nap múlva. A világbajnokságra próbálom összeszedni magam, lejövök edzeni, ahányszor csak tudok, hogy ne én legyek a gyenge láncszem. Nem tudom, hogy mire számítsak."

Az első edzésre péntek este került sor az újpesti inline borításon, az első felkészülési mérkőzés vasárnap 14.30-kor lesz IHC Hradec Králové ellen, a belépés ingyenes. Ladányi Balázs ezen a mérkőzésen még nem játszik.

Ezt követően a vb-nek otthont adó Csehországban négy felkészülési mérkőzést játszik a válogatott, háromszor a cseh válogatottal, egyszer a Hradec Královéval.

„Azzal, hogy most van inline borításunk, amin tudunk edzeni és tábort tartani, nagy lépést tettünk előre, ez remek dolog – fogalmazott Miroslav Vybiral vezetőedző. – Nagy terveink vannak, a világbajnokságon a feljutás a cél. A vasárnapi edzőmeccsen nyerni szeretnénk, eddig három meccsünk volt a IHC Hradec Kralovéval, kettőt mi húztunk be. Minden évben azzal a céllal megyünk a világbajnokságra, hogy nyerjünk, most szeretnénk tényleg felkerülni az A-csoportba."

A MAGYAR INLINE VÁLOGATOTT BŐ KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok: KISS Tamás, SÁJEVICS András
Hátvédek: REVÁK Zoltán, LENCSÉS Tamás, ORBÁN Attila, ERDÉLYI Tamás, BARTALIS István, PÁL Zoltán
Csatárok: KISS Ákos, FEIL Arnold, RAFAJ Attila, BARTALIS Balázs, FEKECS Norbert, LADÁNYI Balázs, DANCSFALVI Norbert, VASZJUNYIN Artyom

A VILÁGBAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEI
DIVÍZIÓ-1, D-CSOPORT
2014. június 1. 20.00: Magyarország–Japán
2014. június 2. 16.00: Magyarország–Brazília
2014. június 3. 17.00: Ausztria–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik