Szuper Levente megint eligazol, európai csapatban folytatja

Vágólapra másolva!
2009.06.25. 08:06
Hétfő délelőttre sajtótájékoztatóra hív Szuper Levente menedzsmentje. A kapus képviselője, Tamás Krisztina elmondta, természetesen átigazolás lesz a tájékoztató apropója, tehát Szuper nem marad az Alba Volán 19-ben.
Szuper Levente a következő idényben nem a Volán kapuját védi
Fotó: Mirkó István (archív)
Szuper Levente a következő idényben nem a Volán kapuját védi
Szuper Levente a következő idényben nem a Volán kapuját védi
Fotó: Mirkó István (archív)
Szuper Levente a következő idényben nem a Volán kapuját védi

Új csapatának neve azonban egyelőre titkos, már csak azért is, mert az utolsó simítások még hiányoznak a szerződésről. Annyi viszont bizonyos, hogy nem Észak-Amerika az úti cél, ami a válogatott szempontjából fontos, hiszen Európa-szerte úgy állítják össze a versenynaptárt, hogy figyelnek a válogatottak programjaira, így biztosnak látszik, hogy Szuper ott lehet jövő tavasszal a divízió 1-es világbajnokságon.

„Jelenleg vidéken nyaralok a barátokkal, már csak ezért sem szeretnék mondani semmit” – mondta Szuper szűkszavúan, de azt készséggel elismerte, hogy távozik a fevérváriaktól. Az a nagy kérdés, hogy a magyar bajnok kit igazol a válogatott első számú kapusa helyére, hiszen a korábban megadott játékoskeretben Hetényi Zoltán, Becze Zoltán és Bálizs Bence neve mellett az szerepelt, hogy „Szuper vagy külföldi”.

„Az évadot valószínűleg a három magyar kapussal kezdjük el, az első meccseken Hetényi Zoli véd, aztán meglátjuk – reagált Ocskay Gábor. – Új vezetőedzőnk, Jarmo Tolvanen ajánlott már Finnországból utódjelöltet, Énekes Lajos pedig Franciaországból, őket jobban megnézzük. A gond az, hogy így négypontos játékost kellene szerződtetünk, hiszen Magyarországról nem nagyon tudnánk kapust igazolni, ami az EBEL játékospontrendszere miatt bonyolítja a helyzetet.”

A szakosztály-igazgató elmondta azt is, hogy a csapat lejárt szerződésű hokisaival jól haladnak a tárgyalások, Palkovics Krisztián, Fekete Dániel és Hegyi II Ádám is minden bizonnyal Fehérváron folytatja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik