Szlovákia ellen ma megkezdi szereplését a jégkorong-válogatott

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.24. 11:42
A magyar küldöttség három tagja három különböző aspektusból beszélt az NSO-nak arról, hogy mit vár a világbajnokságtól, amely a szervezés terén azért elmarad az A-csoporttól, ahova a magyar hoki hetven év után tér vissza.
Most még felhőtlen az öröm, remélhetőleg a vb után sem lesz okunk a búslakodásra
Fotó: Mirkó István
Most még felhőtlen az öröm, remélhetőleg a vb után sem lesz okunk a búslakodásra
Most még felhőtlen az öröm, remélhetőleg a vb után sem lesz okunk a búslakodásra
Fotó: Mirkó István
Most még felhőtlen az öröm, remélhetőleg a vb után sem lesz okunk a búslakodásra

Már csak egy átmozgató edzés választja el a magyar válogatottat attól, hogy a mostani generáció karrierje beteljesedéseként játszhasson az A-csoportos világbajnokságon. A szövetség elnöke a megtiszteltetésről, egy rutinos bekk az élvonalba csöppenésről, egy fiatalabb csatár a még talán elérhető bennmaradásról beszélt.

„Hihetetlen megtiszteltetés itt lenni, és valóban átérezni, hogy mit jelent a világbajnokság. Az a legfontosabb, hogy kiszolgáljuk közönségünket, azokat is, akik idelátogattak, és azokat is, akik a tévé előtt néznek minket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki jól szórakozzon” – mondta az NSO-nak Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke az utolsó rendes edzés után, és azt is elmondta, továbbra is azzal tölti szabadidejét, hogy a többi ország főnökségét győzködi arról: május 8-án ránk szavazzanak, amikor a 2014-es világbajnokság rendezési jogáról döntenek az arra hivatottak. Az MJSZ mindenesetre nem ölbe tett kézzel várja a szavazást, Bernben, a vb másik helyszínén, ahol majd a végjáték zajlik, körbeplakátolták a környéket a kandidációnkat hirdetendő.

Horváth András, a keret egyik legrutinosabb tagja realista módon jósolgatott: „A tisztes helytállást várjuk magunktól. Belecsöppentünk a világ élvonalába, amit tátott szájjal nézünk, még jómagam, harminchárom évesen is. Igyekezni fogunk kiszolgálni közönségünket, tudjuk, hogy sokan jönnek.”

Apró sérüléseket is összeszedett a csapat az utolsó tréningen, Vas János lábát például eltrafálta a korong, a szélső méretes jegestömlővel bicegett ki a csapatbuszhoz a gyakorlás után. A mérkőzés helyszíne, a Kolping Arena csak a meccsnapok délelőttjén használható edzésre, amúgy a kilométerekre lévő Dübendorf a tréningek helyszíne. Csakhogy az egyébként szép kis csarnokban még fürdeni sem lehet, így a csapatok Zürich-Klötenben öltöznek be, átbuszoznak Dübendorfba, ott edzenek, majd csutakosan szállnak vissza a buszba, és irány Zürich-Klöten, ahol lehet zuhanyozni és átöltözni. A kőkori, macerás, nevetséges módinak egyetlen haszonélvezője van: Kéri Rudolf felszerelésmenedzser, akinek így nem kell külön átcuccolnia a fő csarnokból a gyakorlóba.

RÁDIÓINTERJÚ – HORVÁTH ANDRÁS, STUDNICZKY FERENC ÉS KOVÁCS CSABA



Más sem repes az örömtől: a mieink Norvégia társaságában az alagsorban kaptak öltözőt, de Dánia már ott sem fért el, úgyhogy ők konténerekben laknak. Ennél mi bizton jobbat tudnánk otthon 2014-ben…

Kovács Csaba, akinek a felkészülés során megsérülő jobb válla már teljesen rendbe jött, így tekint a vb elé: „Azt várom, hogy meg tudjuk mutatni, a nagycsapatok ellen is képesek vagyunk jó eredményre. Megpróbálunk tisztességesen szerepelni. Nagy célunk válna valóra, ha benn tudnánk maradni az A-csoportban. A teljesítményünket nézve a csúcson vagyunk most, de ez az egy lépés még hátravan…”

Magyarország péntek este 20.15-kor Szlovákia ellen kezdi meg szereplését, honlapunk pedig élőben közvetíti a találkozót!

A várható összeállítások

Magyarország: kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán (Budai Krisztián) hátvédpárok: Horváth András, Tokaji Viktor - Szélig Viktor, Ennaffati Omar - Svasznek Bence, Sille Tamás - Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav csatártriók: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Kovács Csaba - Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre - Vas János, Benk András, Jánosi Csaba - Vaszjunyin Artyom, Majoross Gergely, Holéczy Roger
Szlovákia: kapusok: Rastislav Stana, Jan Lasak hátvédpárok: Andrej Sekera, Jaroslav Obsut - Ivan Baranka, Peter Smrek - Boris Valabik, Dominik Granak - Ivan Svarny, Rene Vydareny csatártriók: Marcel Hossa, Michal Handzus, Lubomir Bartecko - Branko Radivojevic, Rastislav Pavlikovsky, Ladislav Nagy - Stefan Ruzicka, Peter Ölvecky, Juraj Mikus - Jiri Bicek, Tomas Surovy, Milan Bartovic


RÁDIÓINTERJÚ – SILLE TAMÁS ISMERI A SZLOVÁKOKAT



Irány a nyitómeccs!
Irány a nyitómeccs!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik