Palkovics és Szuper az élmezőnyben, ahogy az Alba Volán is

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.09.29. 16:28
Az Alba Volán négy forduló után – az Innsbruckkal együtt – százszázalékos az osztrák jégkorongbajnokságban (EBEL), és ez nemcsak a szakembereket, hanem a székesfehérváriakat is meglepte.
Ocskay Gábor (jobbra) remekül boldogul az osztrák bajnokságban is.
Fotó: Czagány Balázs
Ocskay Gábor (jobbra) remekül boldogul az osztrák bajnokságban is.
Ocskay Gábor (jobbra) remekül boldogul az osztrák bajnokságban is.
Fotó: Czagány Balázs
Ocskay Gábor (jobbra) remekül boldogul az osztrák bajnokságban is.

„A vasárnapi, Villach elleni meccs nagyon kemény volt. Az utolsó percekben szinte végig szimpla vagy dupla emberhátrányban játszottunk, de megint volt tartásunk. Természetesen nagyon örülünk, hogy minden összecsapásunkat megnyertük, ám még messze a vége!” – mondta az MTI-nek idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Az ifjabbik Ocskay Gábor blogjában azt írja, a kiállítások nagy része egyébként jogos volt, bár furcsa, hogy hazai pályán 22 percet töltöttek a büntetőpadon a Volán-játékosok, míg a vendégek 8 perc büntetőidőt kaptak.

Az Alba az előző idényben – amikor újonc volt a magyarnál lényegesen erősebb osztrák ligában – utolsó, tizedik lett. Most viszont a második helyen áll, és csak rosszabb gólkülönbségével szorul az Innsbruck mögé.

„Sok múlik azon, hogy amíg tavaly rendre gólszegények maradtunk a kritikus szituációkban, addig most a magunk javára döntjük el a kiélezett helyzeteket. Nem beszélhetünk tehát az oly sokat emlegetett »magyar betegségről«, azt gondolom, rácáfoltunk erre a szapporói világbajnokságon is, valamint az EBEL idei kiírásában.”

A fehérváriak mind a négy csatájukat 3–2-re nyerték meg. Legközelebb kedden, Klagenfurtban lépnek jégre, a rivális eddig csak idegenben szerepelt, most lesz a hazai nyitó felvonás.

A fehérvári hokis úgy véli, a fizikai fáradtságon túl (heti három találkozó), a mentális fáradtságra is készülniük kell. Mivel azonban a klub költségvetéséből bizonyosan nem fog telni egy magánrepülőgépre, így marad a hosszú buszozás…

A mezőnyjátékosok listáján Palkovics Krisztián 6 pontjával a negyedik, 3 góljával a harmadik, s ugyancsak harmadik a lőtt és kapott gólokat összesítő úgynevezett plusz/mínusz mutatóban.

A kapusok között a külföldről hazatért Szuper Levente a második, ő a lövések 94.29 százalékát hatástalanította. Ezen a listán az Innsbruck kanadai légiósa, Seamus Kotyk vezet 96.50 százalékkal. Érdekesség, hogy a két hálóőr együtt védett 1999-ben a kanadai juniorbajnokságban első helyen záró, Memorial-kupa-győztes Ottawa 67’s együttesében.

A VILÁG ÉLVONALÁBAN MARADNI – OCSKAY GÁBOR BLOGJA

„Sok múlik azon, hogy amíg tavaly rendre gólszegények maradtunk a kritikus szituációkban, addig most a magunk javára döntjük el a kiélezett helyzeteket. Nem beszélhetünk tehát az oly sokat emlegetett »magyar betegségről«, azt gondolom, rácáfoltunk erre a szapporói világbajnokságon, valamint az EBEL idei kiírásában is. Sokat köszönhetünk a légiósoknak, akik lényegesebben jobbak szakmailag és emberileg is, mint tavaly. Minden értelemben kiváló csapatunk összetétele, a fiatalok és a rutinosabbak, a légiósok és a magyar válogatott játékosai remekül kiegészítek egymást.”
A blog teljes szövegét ide kattintva olvashatja el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik