Közös magyar-román jégkorongliga lehet a következő szezonban

Vágólapra másolva!
2008.05.30. 18:16
Magyar-román közös jégkorong-bajnokság tervét készíti el a Magyar Jégkorongszövetség, miután a ma délutáni ligaülés erre kérte fel. Az anyagot az MJSZ egy héten belül állítja össze és június 6-án postázza a lehetséges részvevőknek, akik tíz napon belül újra összeülnek, hogy megvitassák azt.
Két ország - egy bajnokság
Fotó: Mirkó István
Két ország - egy bajnokság
Két ország - egy bajnokság
Fotó: Mirkó István
Két ország - egy bajnokság

Alig több mint két órát tanácskozott Budapesten a május 15-i előnevezés során már jelentkező nyolc klub, az Alba Volán – farmcsapata nevében is –, a Budapest Stars, a Dunaújváros, a HC Csíkszereda, a Ferencváros, a Miskolc, az SC Csíkszereda, az Újpest a további két érdeklődő, a Gyergyószentmiklós és a Steaua Bucuresti, illetve a magyar liga vezetése a következő szezonról.

A magyar klubok az OB1-ben való részvétel fejében három millió forint egyszeri befizetését kérték a külhoni kluboktól – utazási költségeik enyhítése címén –, amelyet azonban erdélyi csapatok túlzónak és sportszerűtlennek tartottak, a Steaua pedig egyenesen azt mondta, nem is akar a magyar bajnokságban indulni, egy közös ligába azonban benevezne.

Utóbbi érv győzött, a ligaülés többi résztvevője is rábólintott ugyanis arra az elképzelésre, hogy legyen egy közös alapszakasz – amelynek eredményei beszámítanának a saját bajnokságokba –, aztán mindenki otthon folytatja a rájátszással. Ezen közös liga tervezetét készíti el a Magyar Jégkorongszövetség egy héten belül, a csapatok pedig tíz napon belül újratárgyalják a helyzetet.

Ha megvalósul a közös liga, akkor annak minden bizonnyal a Gyergyószentmiklós és a Steaua is tagja lesz, ha azonban maradnak csak a nemzeti bajnokságok, akkor nem. A HC és az SC Csíkszereda viszont a legutóbbi idényhez hasonlóan részt venne a magyar bajnokságban is, ha nagy változás nem áll be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik