Szuper Levente remekel a megfiatalított Milano Vipers kapujában

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 14:59
Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa szeptember óta ismét az olasz élvonalban légióskodik, jelenleg az ország egyik meghatározó egyletének, a Milano Vipersnek a kapuját védi. A szezonra megfiatalított milánói csapat remekül, a várakozásokon felül szerepel a bajnokságban, a magyar légiós ebben a gárdában hozza azt a bravúrokkal megspékelt teljesítményt, amelyért szerződtették.
Szuper Levente jó formájára a válogatottban is nagy szükség lesz
Czagány Balázs
Szuper Levente jó formájára a válogatottban is nagy szükség lesz
Szuper Levente jó formájára a válogatottban is nagy szükség lesz
Czagány Balázs
Szuper Levente jó formájára a válogatottban is nagy szükség lesz

„Túlléptünk a bajnokság felén és ott vagyunk az élen - nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Szuper. - Egészen pontosan a második helyen állunk, de eggyel kevesebb mérkőzést játszottunk, mint a listavezető és belátható távolságban lévő riválisunk, a Ritten.”

„A játékosok és a vezetők is nagyon örülnek, hogy ilyen jól megy a játék és még eredményesek is vagyunk, mert ez az év kimondottan a fiatalításnak lett szánva. Az, hogy már most így szerepelünk, az bennünket is meglep. Gondolom, hogy csodálkoznak akkor a riválisok…”

„Az is furcsa még ebben, hogy nem elég a fiatalítás, bizony el is fogytunk menet közben rendesen, hiszen kulcsembereink dőltek ki a közelmúltban. Például a góllövőlista első és második helyén álló támadók, Evans és Stephenson, plusz egy kanadai hátvéd, Kurtz. Csak hogy a szegény embert még az a bizonyos ág is húzza…”

„De eddig még mindezek ellenére sem tört meg a lendületünk. Kiváló csapatmunkánknak, illetve hazai pályán közönségünk hathatós támogatásának köszönhetően azonban valahogy mindig kijött a lépés. A bajnokság különben roppant kiegyenlített, bármelyik csapat bárhol nyerhet és ki is kaphat.”

„Ami engem illet, egyáltalán nem panaszkodhatom. A lehetőséget megkapom, a mérkőzéseken pedig nincs időm unatkozni és a formámmal is elégedett lehetek. Nagyon sok lövést kapok, meccsenként inkább a negyvenhez van közel, mint sem a harminchoz. A védési hatékonyságom eddig 94 százalék körül van. Remélem, sikerül átmenteni jó formámat a válogatottba, hiszen a Eurotour-sorozatban, majd a világbajnokságon nehéz meccsek és ellenfelek várnak ránk.”

„Azért persze a jégkorongon kívül is van élet Milánóban, legnagyobb örömömre elsősorban sportélet. Még az ősszel, a helyszínen élvezhettem néhány csapattársammal a monzai Formula-1-s Olasz Nagydíjat, de a futball a városban és a mi öltözőnkben is elsőbbséget élvez. Kedvenc csapatom, az AC Milan - kicsit fura, a Vipers és szurkolóink meg a másik milánói nagyklubhoz, az Internazionaléhoz állnak közelebb - visszafogottabb bajnoki szereplése még mindig a legnagyobb bajom, de a San Siroban végigizgulni a teltházas, gólnélküli döntetlennel záruló Milan-Juve rangadót még így is felejthetetlen élményt nyújtott.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik