A szép búcsú a tét a japánok elleni találkozón Ljubljanában

Vágólapra másolva!
2007.04.21. 13:12
Az utolsó napra már szinte minden eldőlt Ljubljanában, a divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon, a magyar csapat szeretne győzelemmel búcsúzni: Pat Cortina együttese mindenképpen a második helyen fejezi be a tornát, de ennek ellenére nem veszi félvállról a japánok elleni meccset.
Ocskay Gábor nyitotta a gólok sorát csütörtökön a britek ellen
Reuters
Ocskay Gábor nyitotta a gólok sorát csütörtökön a britek ellen
Ocskay Gábor nyitotta a gólok sorát csütörtökön a britek ellen
Reuters
Ocskay Gábor nyitotta a gólok sorát csütörtökön a britek ellen

Az első hely, és a világelitbe jutás kérdése már kedden rendeződött: miután a Szlovénia 4–1-re győzött a magyar csapat ellen, csodának kellett volna történnie, hogy ne a házigazda szerepelhessen az A-csoportban egy év múlva.

A SZOMBATI PROGRAM

Nagy-Britannia – Románia 13:00 ó
Magyarország-Japán 16:30 ó
Szlovénia-Litvánia 20:00
A mieinket leszámítva egyetlen gárdának sem volt a leghalványabb esélye sem, hogy megszorítsa a szlovénokat, akik ennek megfelelően veretlenül masíroznak végig a sorozaton. Várhatóan a zárónapon a meglepően gyengécske litvánok sem fognak sok borsot törni Anze Kopitar és társai orra alá.

A második helyet is még csütörtökön bebiztosította a magyar válogatott, miután 2–0-s hátrányból fordítva remek játékkal 4–2-re győzött Nagy-Britannia ellen. A mieink számára így már csak a presztízs a tét a délutáni, Japán elleni összecsapáson, de a játékosok egyetértenek abban, hogy szépen, győzelemmel akarnak búcsúzni a tornától, amelyen az ezüstéremmel megismételték a magyar hoki történetének legjobb eredményét.

Persze a japánok elleni sem lesz könnyű meccs: a gyors, sokat korcsolyázó távol-keleti válogatott több mint egy hónapig edzőtáborozott Európában a vébé előtt, és előzetesen akár a feljutásra is esélyesnek tartották, ám ha szombaton is veszít, akár a dicstelen ötödik helyre is visszacsúszhat.

A legnagyobb téttel a szombati nyitómeccs bír: Románia és Nagy-Britannia a kiesés elkerüléséért csap össze. A tizenöt erdélyi hokissal felálló románoknak fel van adva a lecke, a brit gárda ugyanis kanadai stílusú, kemény hokit játszik, ráadásul két jó sora van, míg Vargyas Lászlóéknál igazából csak az Elekes Levente–Moldován Ervin–Catalin Geru hármas játszik jó formában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik