Negyedik helyen zárt a Volán

Vágólapra másolva!
2007.01.07. 22:01
A Székesfehérváron zajló Kontinentális Kupa négyes döntőjében harmadik összecsapásán is vereségét szenvedett, így a negyedik helyen végzett a rendező Alba Volán-FeVita együttese. A torna zárómérkőzésén a hazaiak a finn Ilves Tampere gárdájától szenvedtek négygólos vereséget.
Kovács Csaba jegyzi a fehérváriak becsületgólját a finnek ellen
Czagány Balázs
Kovács Csaba jegyzi a fehérváriak becsületgólját a finnek ellen
Kovács Csaba jegyzi a fehérváriak becsületgólját a finnek ellen
Czagány Balázs
Kovács Csaba jegyzi a fehérváriak becsületgólját a finnek ellen

Kontinentális Kupa, négyes döntő, 3. forduló:

  • Ilves Tampere (finn) - Alba Volán-FeVita 5-1 (3-0, 0-1, 2-0)
  • G.: Mattila (11.), Koivisto (13., 53.), Huhtala (19.), Maattanen (58.), ill. Kovács (34.)
  • Junost Minszk – Avangard Omszk 0-0 – büntetőkkel: 2-1

Az Alba Volán ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta, nem használta ki emberelőnyös lehetőségét. A fehérváriak négyperces előnnyel kezdhettek a finnek ellen, akik a 11. percben, szinten emberelőnyös szituációban büntették a kihagyott hazai fórt és megszerezték a vezetést.

Két perc is alig telt el, hasonló körülmények között, tehát 5-4 ellen már kétgólosra nőtt az esélyesebb finnek előnye. Az első harmad vendéggóllal zárult, így tulajdonképpen a mérkőzés lényegi kérdése már ekkor el is dőlt. Na nem, mintha bárkinek is vérmes reményei lettek volna a fehérvári esélyeket illetően a harmadik napon

Éppen ezért keltett meglepetést, hogy ilyen kezdés után a hazaiak Kovács Csaba találatával megnyerték a második felvonást. A különbség akár jobban is csökkenhetett volna, de ismét kimaradtak a fehérvári előnyök.

A hajrára elfáradtak a fehérváriak, akik ellen a finnek újabb két gólt szereztek.

A tornát a fehérorosz Junost Minszk együttese nyerte, miután gólnélküli mérkőzést követően büntetőkkel 2-1 verte az orosz Avangard Omszk csapatát.

Az első két harmad kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, amelyben az oroszok azért némi mezőnyfölényt ki tudtak harcolni.

A harmadik felvonásban viszont végig egykapuzott az Omszk – köszönhetően elsősorban annak, hogy kétperces kisbüntetések miatt a fehéroroszok rendre emberhátrányban játszottak -, de a minszki védőik sokat korcsolyázva jól blokkoltak, míg kapusuk világklasszis teljesítményt nyújtott.

A hosszabbításban váratlanul a minszkiek léptek fel kezdeményezőbben, három nagy helyzetük azonban kimaradt.

Következett a büntetőpárbaj, amelyet a hallatlanul izgalmas találkozót követően az esélytelenebb fehéroroszok 2-1-re nyertek a torna favoritjaként elkönyvelt oroszok ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik