Újpesten nem a három pont kell

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2005.02.24. 14:50
Címkék
Azok után, hogy kedden a sűrű havazás miatt elmaradt a Kisstadionba tervezett FTC-UTE jégkorongmérkőzés a Borsodi Liga rájátszásában, a szövetség tegnap úgy határozott, az elmaradt meccset március 6-án pótolják. Ezt azonban az újpestiek nem fogadták el, sőt.
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A hó tehet mindenről (fotó: Németh Ferenc)
A lila-fehérek szerdán este panasszal éltek a Magyar Jégkorongszövetségnél (MJSZ) az újrajátszás elrendelése miatt, és azt kérték, rendezésbeli hiányosságok miatt a mérkőzés három pontját a szövetség 5-0-ás gólkülönbséggel az ő javukra írja jóvá.

Az eset előzményeihez tartozik, hogy a szövetség eredetileg nem engedélyezte, hogy a csapatok nyitott pályán rendezzenek bajnoki összecsapást, majd mikor a zöld-fehérek anyagi okokból kiszorultak az AstraZeneca-csarnokból, mégis megtarthatták hazai meccseiket a Kisstadionban. A két NHL-játékos, Rob Niedermayer és Jason Strudwick érkeztével azonban a Ferencváros visszaköltözött a 2100 fős káposzásmegyeri csarnokba, és csak a nagy érdeklődésre és a várható bevételekre való tekintettel akarták az örökrangadót újból Zuglóba vinni, ahol a hóesés ellenére négyezren lettek volna kíváncsiak a meccsre.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kérdésünkre elmondta: az elnökség novemberi döntésekor engedélyezte a Ferencvárosnak, hogy a mérkőzéseit mégiscsak nyitott pályán játssza le. Ez a döntés most is érvényben van, a zöld-fehérek tehát bármelyik mérkőzésüket, így az UTE ellenit is játszhatják fedetlen pályán - ez alapján az Újpestiek beadványának oka nehezen érthető.

Azonban mint Jóós Zoltántól, a lila-fehérek szakosztályvezetőjétől megtudtuk, szerintük a probléma gyökere másutt keresendő. Semmilyen hivatalos értesítést nem kapott ugyanis az UTE arról, hogy a Ferencváros a Kisstadionba vitte a keddi meccset, így ők tulajdonképpen a sajtóból tudták meg, hová is kell menniük játszani. Az elmaradt találkozó új időpontjáról sem egyeztetett velük az égvilágon senki, a szövetség ultimátumszerűen kijelölt időpontját pedig szakmai okok miatt nem tudják elfogadni. Ráadásul ezek után az ő kompromisszumképtelenségükről írt a sajtó, amit végképp sérelmesnek találtak - hiszen senki nem kereste meg őket.

Szavazás

Ki nyeri az idei jégkorong-bajnokságot?

"Újpesten tudatos, előre megtervezett szakmai munka folyik, az edzők a mérkőzések időpontjának megfelelően készítik fel a gárdát. Ráadásul a juniorcsapatunk versenynaptárát is figyelembe kell vennünk, így nem felel meg nekünk bármilyen időpont" - mondta a szakosztályelnök. Szerinte a versenykiírás módosításáról a két klubnak kellene megegyeznie. A beadvány sorsa tulajdonképpen másodlagos: Joós Zoltán megerősítette, hogy az inkább egy eszköz annak elérésére, hogy végre az újpestiek véleményét is figyelembe vegyék. ---- H ---- H
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik